Πού βρίσκεται η μεγαλύτερη παραλία της Ελλάδας
Η περιοχή φιλοξενεί μια πλούσια πανίδα, με πολλά είδη πουλιών όπως πελεκάνους, πελαργούς, αγριόχηνες, καρδερίνες, κοτσύφια και αηδόνια

Η Ελλάδα είναι γνωστή για τις εντυπωσιακές παραλίες της που βρίσκονται σε κάθε της γωνιά. Μια από αυτές που πραγματικά ξεχωρίζει είναι η παραλία Λούρος, θεωρούμενη από τις καλύτερες της Αιτωλοακαρνανίας, με μήκος που φτάνει τα 16-17 χιλιόμετρα.

Ο Λούρος βρίσκεται 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Νεοχωρίου και αποτελεί προστατευμένη περιοχή υδροβιότοπου από το 1974 βάσει της Σύμβασης RAMSAR. Η ατελείωτη αμμουδιά του, με το ανοιχτόχρωμο χρώμα της, περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση με αρμυρίκια, κέδρους, δάφνες και κρίνα της άμμου.

Επιπλέον, η περιοχή φιλοξενεί μια πλούσια πανίδα, με πολλά είδη πουλιών όπως πελεκάνους, πελαργούς, αγριόχηνες, καρδερίνες, κοτσύφια και αηδόνια. Οι αμμοθίνες του Λούρου αποτελούν επίσης ένα σπάνιο φαινόμενο για την Ελλάδα.

Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στην ατελείωτη αμμουδιά και να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά, είτε κοντά στα beach bar που παίζουν δυνατή μουσική, είτε σε πιο ήσυχα και μη οργανωμένα τμήματα της παραλίας, απολαμβάνοντας τη φυσική σκιά των δέντρων.

Για να φτάσετε, κατευθυνθείτε πρώτα στο Αιτωλικό, συνεχίστε προς Νεοχώρι και ακολουθήστε τις πινακίδες προς Λούρο, που βρίσκεται πολύ κοντά στον περιφερειακό δρόμο του Νεοχωρίου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδιά
Ποιο πασίγνωστο τρόφιμο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ψηλώσουν
Aόμα και αν δεν είναι επιθυμία σας να το δείτε στην πρώτη γραμμή της παρέλασης, έχετε σημαντικούς λόγους να τα εντάξετε στη διατροφή του
Ποιο πασίγνωστο τρόφιμο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ψηλώσουν