Air Fryer
Το κοινό λάθος στο air fryer που μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Οι φριτέζες αέρος, τα γνωστά σε όλους air fryer, τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε αγαπημένες συσκευές πολλών νοικοκυριών.

Είναι οικονομικά, χρησιμοποιούν λιγότερο λάδι από τις παραδοσιακές φριτέζες και ζεσταίνουν τα τρόφιμα γρήγορα και ομοιόμορφα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε την ασφάλεια των τροφίμων για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση.

Ένα συνηθισμένο λάθος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασθένεια είναι ο μη καθαρισμός της φριτέζας αέρα μεταξύ των χρήσεων. Αν και πιθανόν να μην καθαρίζετε τον κλασικό φούρνο ή τον φούρνο μικροκυμάτων σας μετά από κάθε χρήση, το να το παραμελείτε τον καθαρισμό του air fryer μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Πώς να καθαρίζετε το air fryer για να αποφύγετε τη μόλυνση

Ομοίως, η Janilyn Hutchings,  επιστήμονας τροφίμων για το StateFoodSafety, προειδοποιεί ότι εάν δεν καθαρίζετε τακτικά το air fryer, τα σωματίδια και τα μικρόβια των προηγούμενων τροφίμων θα συσσωρευτούν στο καλάθι και θα μολύνουν τα τρόφιμα που βάζετε στη συσκευή.

«Προσπαθήστε να καθαρίζετε τη φριτέζα αέρα μετά από κάθε γεύμα που μαγειρεύετε. Μπορεί να μοιάζει δύσκολο, αλλά δεν είναι», συμβούλεψε η ειδικός. Για να γίνει ακόμα πιο εύκολος ο καθαρισμός της φριτέζας αέρα, η Candess προτείνει τη χρήση ζεστού νερού με λίγο υγρό πιάτων.

Τέλος, όταν καθαρίζετε τη φριτέζα αέρα είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε σκεύη που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την αντικολλητική επιφάνεια. Επίσης, αποφύγετε τα απολυμαντικά καθώς γενικά δεν είναι κατάλληλα για επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Πηγή: oloygeia.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σωτήρης Ιωαννίδης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Ο Σωτήριος Ιωαννίδης έχει ξεπεράσει τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό του έργο
Με τις επιδόσεις αυτές επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει το διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό του...
Πολυτεχνείο Κρήτης: Ο Σωτήριος Ιωαννίδης έχει ξεπεράσει τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό του έργο
kopela-biasmos-koritsi-sad.jpg
Ομόνοια: Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό σε ξενοδοχείο
Εκείνος την οδήγησε στα κοινόχρηστα ντουζ του 2ου ορόφου του ξενοδοχείου, την ακινητοποίησε με βία στο πάτωμα και τη βίασε
Ομόνοια: Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό σε ξενοδοχείο