Thumbnail
Ο ίδιος φέρεται να υποστήριζε ενώπιον της ανακρίτριας ότι «αν έχει διαπράξει τα αποδιδόμενα εγκλήματα, θα ήταν προτιμότερο να αυτοκτονήσει»

Σοκάρει η υπόθεση του 74χρονου παππού από το Ηράκλειο της Κρήτης που ασελγούσε στα τέσσερα εγγόνια του και καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για σεξουαλική κακοποίηση.

Με ομοφωνία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών ο παππούς που «έβλεπε» και κακοποιούσε σεξουαλικά τα τέσσερα εγγόνια του. Μάλιστα, ο 74χρονος που φαίνεται να είναι αμετανόητος για τις πράξεις του, δεν είχε καν το σθένος να παραδεχθεί με ειλικρίνεια ενώπιον του δικαστηρίου το κακό που έκανε στην ίδια του την οικογένεια.

Κατά τη διαδικασία της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες, στη συνέχεια τα έριξε στο αλκοόλ, ισχυριζόμενος ότι «δεν θυμάται», ενώ προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι ναι μεν άγγιξε τα παιδιά αλλά δεν υπήρχε πονηρή πρόθεση από μέρους του καθώς «όλα έγιναν κατά λάθος».

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριζε ενώπιον της ανακρίτριας ότι «αν έχει διαπράξει τα αποδιδόμενα εγκλήματα, θα ήταν προτιμότερο να αυτοκτονήσει». Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αφορούσαν παρελθόντα έτη, όταν τα παιδιά ήταν ακόμα μικρά.

Τα όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό καθώς ο παππούς εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη και την αγάπη των παιδιών του αλλά και των εγγονιών του. Δεν δίσταζε να μιλάει με χυδαίο τρόπο, να απλώνει το χέρι του σε απόκρυφα σημεία όταν κάποιο παιδί κοιμόταν στο σπίτι του για παρέα ή επειδή ο ίδιος το είχε προσκαλέσει να τον βοηθήσει σε κάποια δουλειά, είτε το μετέφερε με το αυτοκίνητο σε εξωσχολική δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναφέρθηκε, μετά από σχετική ερώτηση της εισαγγελέως, ότι πριν από περίπου δύο μήνες, ενώ ο 74χρονος ήταν υπόδικος στις φυλακές της Τρίπολης, άρχισε να εκφράζει την πρόθεση του να δώσει σε κόρη του (μητέρα κάποιων εκ των παιδιών) ένα χωράφι που είχε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακαλούνται αυτά τα γνωστά δημητριακά βρώμης

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδί παίζει με παιχνίδια
Ασπεργκερ σε ακριτικό νησί
Ο αγώνας των γονιών αφότου ο γιος τους διαγνώστηκε με νευρολογική αναπτυξιακή διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού.
Ασπεργκερ σε ακριτικό νησί
εκπαιδευτικος ΑΜΕΑ
Ειδικά σχολεία: Στην ψηφιακή εποχή δεν υπάρχει πρόσβαση
Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η μονάδα (αφού το σχολείο τους κρίθηκε -και ήταν- ακατάλληλο και επικίνδυνο) που θα φιλοξενούσε τα παιδιά τους...
Ειδικά σχολεία: Στην ψηφιακή εποχή δεν υπάρχει πρόσβαση
depy
ΔΕΠΥ: Συχνά συμπτώματα που διαφεύγουν της διάγνωσης
Η ακριβής διάγνωση συχνά εξαρτάται από την κατανόηση του ασθενή και την αξιολόγηση 10 συμπτωμάτων τα οποία συνήθως οδηγούν σε λανθασμένη διάγνωση της...
ΔΕΠΥ: Συχνά συμπτώματα που διαφεύγουν της διάγνωσης