φωτια
Φώτο: Intime News
Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες και τις αναζωπυρώσεις

Νέα μηνύματα για εκκενώσεις συνολικά έξι οικισμών εστάλησαν νωρίτερα από το 112 για τη φωτιά στην Κορινθία, καθώς η αναζωπύρωση στο Ξυλόκαστρο είναι μεγάλη, με τις φλόγες να βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια. 

Λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι ήχησε για ακόμη μια φορά το 112 προκειμένου οι κάτοικοι των οικισμών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίκα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να εκκενώσουν κινούμενοι προς Σοφιανά και Ρέθι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες έφθασαν στα πρώτα σπίτια του χωριού Χελυδόρεο, ενώ η πυρκαγιά κινείται προς το Μοναστήρι της δημοτικής Ενότητας Αιγείρας.

Στην περιοχή επιχειρούν περιοδικά 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά. Παράλληλα, στο σημείο έχουν σπεύσει 390 πυροσβέστες με 115 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα.

Πήγαν να σώσουν φίλο τους και κυκλώθηκαν από τις φλόγες

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες, Κυριακή, το πρωί σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ενώ δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι έξι χωριών.

Τραγικές είναι οι λεπτομέρειες για τους δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών που έχασαν τη ζωή τους όταν τους κύκλωσε η φωτιά κοντά στο χωριό Ελληνικό στο Ξυλόκαστρο την ώρα που, το βράδυ της Κυριακής, προσπαθούσαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους. Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης, στο Action 24, ο ένας από τους δύο ήταν πατέρας τριών παιδιών ενώ ο δεύτερος θα αποκτούσε σε λίγους μήνες το τρίτο του τέκνο.

«Ήταν ξεχωριστά παιδιά που με αγάπη για τους συγχωριανούς, έτρεξαν να βοηθήσουν» πρόσθεσε ο κ. Γκιόλης ο οποίος κατάγεται από το ίδιο χωριό με τους δύο άτυχους άνδρες.

«Δεν αντέχεται αυτό που συνέβη, εδώ μιλάμε για έναν ξεκληρισμό, δεν φεύγεις και αφήνεις 3 παιδιά πίσω σου μωρά» είπε λίγο αργότερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αδελφή του ενός εκ των θυμάτων. Περιγράφοντας τι συνέβη είπε «η φωτιά τους περικλύκλωσε. Ήταν εκεί ένα πυροσβετικό που έφυγε μαζί με άλλα δύο άτομα που ήταν επίσης εκεί».

«Τους είπαν να φύγουν και αυτοί απάντησαν ότι θα μείνουν. Πήγαν με δύο μηχανάκια, έμειναν με ένα και μετά κάηκε αυτό» συμπλήρωσε για την τραγική κατάληξη του αδελφούς της και του άλλου άνδρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Φωτιά στην Κορινθία: Στο νοσοκομείο πυροσβέστης- Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης
Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για υποπυραγό ο οποίος τραυματίστηκε στο μάτι από μεταλλικό σύνδεσμο τον οποίο χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες για να...
Φωτιά στην Κορινθία: Στο νοσοκομείο πυροσβέστης- Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης