xylokastro
Παραμένει κλειστή η Αθηνών-Πατρών

Με ένα πύρινο μέτωπο που έφτασε σε μήκος έως και τα 32 χιλιόμετρα είναι αντιμέτωπος για τρίτη ημέρα σήμερα ο νομός Κορινθίας με τη φωτιά να καταστρέφει δασικές εκτάσεις και να προκαλεί ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές στην πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Αν και από το πρωί της Δευτέρας (30/9) δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές εστίες μεγάλης εκτάσεως.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν πολλές ενεργές εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις ενώ η φωτιά έχει κατεύθυνση πάνω από την Εθνική Οδό, στη Λυγιά καθώς και προς το δυτικό κομμάτι.

Για το λόγο αυτό έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών από τον κόμβο της Λυκοποριάς, στο 132ο χιλιόμετρο, μέχρι τον κόμβο του Δερβενίου, στο 140ο χιλιόμετρο.

Ο δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη .

«Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας. Μείνετε ασφαλείς» τονίζει ο δήμος.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

idiotikasholeia.jpg
Ανακατατάξεις στην ιδιωτική εκπαίδευση στη χώρα μας με επενδύσεις ξένων fundς και εξαγορές
Γενικότερες εξελίξεις στην ιδιωτική εκπαίδευση, αύξηση των ιδιωτικών σχολείων και των ιδιωτικών δαπανών - Ο ρόλος του τριπλού cocktail...
Ανακατατάξεις στην ιδιωτική εκπαίδευση στη χώρα μας με επενδύσεις ξένων fundς και εξαγορές
κινηση
Αττική Οδός: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη νέα σύμβαση - Στο επίκεντρο οι τιμές των διοδίων που μπορούν να «φουσκώσουν» έως και 30%
Οι περισσότεροι βουλευτές έκαναν λόγο για «μείωση – κοροϊδία»
Αττική Οδός: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη νέα σύμβαση - Στο επίκεντρο οι τιμές των διοδίων που μπορούν να «φουσκώσουν» έως και 30%