moro-baby
Τρεις ανεξήγητοι θάνατοι βρεφών, μέσα σε δύο χρόνια - Tι λέει η διοικητής του νοσοκομείου

Τρεις ανεξήγητοι θάνατοι βρεφών, μέσα σε δύο χρόνια στην αγκαλιά του ίδιου προσώπου, αφήνουν πίσω τους σκέψεις και ερωτήματα.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου ένα αγοράκι 15 μηνών, σχεδόν ξεψυχά στα χέρια μιας νεαρής γυναίκας, που το πρόσεχε. Ο θάνατός του διαπιστώνεται λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Η ίδια γυναίκα πριν δυο χρόνια έχασε τα δυο δικά της βρέφη και ακόμη ψάχνει για απαντήσεις και για δικαίωση κόντρα στο ιατρικό σύστημα.

Ένα άσχημο παιχνίδι συμπτώσεων την φέρνει να πρωταγωνιστεί και πάλι σε έναν νέο θάνατο βρέφους, σωστό θρίλερ.

Η υπόθεση παρουσιάστηκε χθες στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ", στην οποία μίλησε ο πατέρας του νεκρού παιδιού.

Οι περίεργες συμπτώσεις με τους άλλους δύο θανάτους βρεφών σε διάστημα 15 μηνών, πυροδότησαν ένα ντόμινο αποκαλύψεων που κλόνισαν την κοινή λογική, καθώς η Ειρήνη Μουρτζούκου ήταν παρούσα και στην νέα απώλεια παιδιού.Οι υποψίες και τα ερωτήματα γύρω από τους θανάτους των παιδιών της είχαν ήδη απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη ενώ ο νέος θάνατος του μικρού Παναγιώτη την ώρα που τον πρόσεχε την έφερε στο μάτι του κυκλώνα για ακόμη μια φορά.

Η μητέρα ισχυρίζεται, ότι το μωρό αντιμετώπισε ξαφνικά αναπνευστικό πρόβλημα. Το άφησε στην αγκαλιά της φίλης της Ειρήνης, που είχε χάσει τα δύο της παιδιά πριν από δύο χρόνια και ειδοποίησε για βοήθεια. Όπως ανέφερε η μητέρα του βρέφους στο MEGA: «Πώς να το εξηγήσω τώρα εγώ αυτό; Μετά από την καλύτερη μου φίλη, δυστυχώς χτύπησε και τη δικιά μου πόρτα και μου πήρε τον άγγελό μου. Ποτέ δεν το περίμενα αυτό το πράγμα. Αλλά εκείνη παλεύει ακόμα και τώρα να πάρει απαντήσεις για τα παιδιά της. Δεν αντέχεται όλο αυτό».

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο του «Φως στο Τούνελ» για τις ομοιότητες που παρουσιάζουν οι υποθέσεις, αλλά και για το πώς το εξηγεί η ίδια όλο αυτό, απάντησε ότι «είπα πως φταίνε οι γιατροί του νοσοκομείου. Γιατί το παιδί ήταν μια χαρά, υγιέστατο, με τα εμβόλια του και μόλις το πήγα στο νοσοκομείο, που δεν είχε καλή αναπνοή, μετά από ούτε μισή ώρα, το παιδί μου βγήκε νεκρό. Σίγουρα είναι λάθος γιατρού».

Μιλώντας αναλυτικά για τις στιγμές στο νοσοκομείο, υπογραμμίζει πως «το πήγαμε στο νοσοκομείο και ζήτησα αμέσως έναν παιδίατρο. Μου είπαν πως δε χρειάζεται και με έβγαλαν έξω από το θάλαμο. Το παιδί ήταν εν ζωή, είχε αναπνοή και ανοιγόκλεινε και τα ματάκια του. Το αφήνω στο κρεβατάκι και αφού του έβαλαν ένα σωληνάκι στο στόμα για οξυγόνο, μου είπε ο γιατρός να βγω έξω. Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα απ’ όταν βγήκε ο γιατρός και μου λέει "το παιδί σου είναι νεκρό"». Συνέχισε λέγοντας ότι «πώς είναι νεκρό, αφού εγώ το έφερα ζωντανό, γιατί το παιδί μου είναι νεκρό; Ρώτησα τι συνέβη, αλλά δε μου απάντησε κανένας γιατρός. Ζήτησα να το δω και μου το αρνήθηκαν».

Η ίδια μίλησε και για την έρευνα που διεξάγουν οι Αρχές και διευκρίνισε πως το παιδί της ήταν υγιέστατο. «Μετά ήρθε γύρω μου η Αστυνομία να με ρωτήσει τι έγινε. Μου ζήτησαν να πάω στο τμήμα, να τους εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη. Ήρθαν και από το σπίτι δύο-τρεις φορές να εξετάσουν που ήταν το παιδί, πως έγινε, μέχρι και το μπουκαλάκι του, τι γάλα πίνει, τα πάντα. Δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, ήταν μια χαρά υγιέστατο, εμβολιασμένο, τα πάντα. Η Αστυνομία πήρε και το βιβλιάριο υγείας του παιδιού να το εξετάσει», κατέληξε.

Περιγράφοντας τι συνέβη κατά τις επίμαχες ώρες του τραγικού συμβάντος, αλλά και για το ποια ήταν η αντίδραση του πατέρα του παιδιού, υπογράμμισε πως «στις 10:30 το παιδί έφαγε και το συμβάν έγινε στις 13:05. Εκείνη την ώρα ήταν δίπλα στο παιδί η Ειρήνη, η οποία αντιλήφθηκε πρώτη, ότι κάτι δεν πάει καλά με την αναπνοή του. Ο πατέρας του παιδιού ήρθε στο νοσοκομείο, γιατί τον ενημερώσαμε. Φώναζε στους γιατρούς γιατί έγινε, πώς έγινε. Ψάχνει κι αυτός να δει από τι έφυγε το παιδί του».

«Μας έφεραν το παιδί νεκρό» απαντά η διοικητής του νοσοκομείου

Η διοικητής του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, Μαρία Μπαχού μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για τα όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο, όταν έφτασε το μόλις 15 μηνών παιδί και προκαλεί ανατριχίλα. «Όταν το έφεραν σε εμάς, το παιδί ήταν ήδη νεκρό και μετά οδηγήθηκε για νεκροψία. Μας το έφεραν νεκρό, το είδα και εγώ που δεν είμαι γιατρός», λέει χαρακτηριστικά.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπως αναφέρει η ίδια, προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να το επαναφέρουν, γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά δεν καταφέραν να κάνουν κάτι. Απαντώντας στα όσα λένε οι συγγενείς του παιδιού, ότι δεν υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο, τόνισε ότι υπάρχει Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Τις άλλες μέρες μεταφέρονται στο Πύργο ή στην Πάτρα με ασθενοφόρο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κλήθηκε παιδίατρος. Πρώτον, γιατί όπως προείπαμε, το παιδί ήταν νεκρό και μας το έφεραν στα χέρια. Εάν χρειαστεί να διακομισθεί ένα παιδί με ασθενοφόρο, το μεταφέρουν στο πιο κοντινό Νοσοκομείο. Εφόσον διαπιστώθηκε ο θάνατος, τι άλλο να κάναμε; Εάν το παιδί ήταν ζωντανό, θα έφευγε για Πύργο άμεσα», πρόσθεσε. Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι συγγενείς του άτυχου μωρού, ότι στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο χάνονται συχνά παιδιά, η διοικητής απάντησε, ότι είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιο περιστατικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάλωσαν κάποιοι μαθητές; – Να συλληφθεί... η διευθύντρια του σχολείου!

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio patrwn eidiki agwgi
Ειδική Αγωγή Πανεπιστήμιο Πατρών: Δηλώσεις Ρεκόρ από αναπληρωτές έως 21/10
Το της Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών θεωρείται από τα κορυφαία στην Ελλάδα για την ενίσχυση των προσόντων των αναπληρωτών, συμβάλλοντας στην ένταξή...
Ειδική Αγωγή Πανεπιστήμιο Πατρών: Δηλώσεις Ρεκόρ από αναπληρωτές έως 21/10