ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει ότι θα απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ
«Συναγερμός» για νέα διαδικτυακή δοκιμασία που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των νεαρών κοριτσιών

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα διαδικτυακή δοκιμασία «Sex Roulette», που εξαπλώνεται στην Ιταλία και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία νεαρών κοριτσιών.

Η συγκεκριμένη “τάση” ήρθε στη δημοσιότητα με αφορμή την εγκυμοσύνη ενός 14χρονου κοριτσιού από την Ιταλία, το οποίο έπεσε θύμα του Sex Roulette. Η υπόθεση της 14χρονης γνωστοποιήθηκε από το ιταλικό μέσο Adnkronos , αφού η δικηγόρος της οικογένειας του νεαρού θύματος αποκάλυψε στο μέσο αυτό, την ιστορία της 14χρονης.

Τι είναι το “Sex Roulette”

Η “μόδα” του Tiktok ξεκίνησε από το Βελιγράδι και εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα στην Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα στην Ιταλία. Σύμφωνα με το ilmessaggero, οι βασικοί κανόνες του “challenge” είναι οι νεαρές κοπέλες να επιδίδονται σε ερωτικές πράξεις με αγνώστους χωρίς προφυλάξεις με στόχο να μην μείνουν έγκυες.

Όποια κοπέλα μείνει έγκυος ή κολλήσει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα χάνει και τίθεται εκτός “ομάδας”. Σε κάποιες περιπτώσεις οι συμμετέχοντες για να εντείνουν τον κίνδυνο και το επίπεδο “δυσκολίας” επιλέγουν να εντάσσουν στην ομάδα τους κάποιον θετικό σε HIV, χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι.

Τα ερωτικά ραντεβού οργανώνονται μέσω των social media. Οι προσκλήσεις ανακοινώνονται μέσω καναλιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη συνέχεια σχηματίζονται μικρότερες ομάδες και δημιουργούνται συνομιλίες προκειμένου οι συμμετέχοντες να ορίσουν τον τόπο και τον χρόνο των συναντήσεων τους.

Καταστροφικές οι συνέπειες για την ψυχολογία

Καταστροφικές φαίνεται ότι είναι για την ψυχολογία τέτοιες προκλήσεις, ιδιαίτερα στις νεανικές ηλικίες που βρίσκονται σε μία ευάλωτη περίοδο της ζωής τους. Σε αυτές τις προκλήσεις τα θύματα νιώθουν την ανάγκη να συμμετέχουν ώστε να γίνουν αποδεκτά.

Εκτός από τις ψυχικές και σωματικές συνέπειες, η εν λόγω δοκιμασία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε σοβαρές νομικές συνέπειες όταν υπάρξει παραβίαση της συναίνεσης ή εκμετάλλευση.

Η νέα διαδικτυακή πρόκληση αφήνει απροστάτευτους τους χρήστες, ωθώντας τους σε επικίνδυνες και δυνητικά θανατηφόρες πράξεις. Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί ακόμα μία περίπτωση της μεγάλης επιρροής που ασκεί το διαδίκτυο στους νέους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα