Αν υπάρχει κάτι που περιμένουμε κάθε χρόνο με όρεξη και λαχτάρα, αυτά είναι σίγουρα τα μελομακάρονα.
Το άρωμα της κανέλας και του πορτοκαλιού, η τραγανή αλλά παράλληλα μελωμένη υφή τους και η σοκολατένια επίστρωση -αν σας αρέσουν τα πιο μοντέρνα μελομακάρονα- δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα άλλο γλυκό εποχής.
Στην παρακάτω συνταγή η ζύμη δεν έχει ζάχαρη, ωστόσο το γλυκό σιρόπι θα είναι αρκετό για να γευτείτε τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Υλικά
- Για το σιρόπι
- 250 γρ σιρόπι Αγαύης
- 100 γρ χυμό μανταρινιού/πορτοκαλιού
- 100 γρ νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2-3 γαρύφαλλα
- Για τα μελομακάρονα
- 550 γρ φαρινάπ
- 240 γρ λάδι
- 100 γρ μέλι
- 100 γρ κονιάκ
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 50 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1/4 κγ γαρύφαλλο
- 1 κγ κανέλα
- Λίγο τζίντζερ σε σκόνη
- Για την σύνθεση
- 300 γρ τριμμένα καρύδια
Οδηγίες μαγειρέματος
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 4-5 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, το ξύσμα και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα για να έχουμε μια λεία ζύμη.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε μελομακάρονα των 30 γραμμαριων και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας, να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Όταν ψηθούν τα μελομακάρονα, παίρνουμε ένα ένα και τα βουτάμε στο σιρόπι.
Ρουφάνε πολύ εύκολα οπότε δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα στο σιρόπι.
Τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Πηγή: cookpad.com
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση