Αυτή η συνταγή για ψητή μπριζόλα με σαλάτα ντομάτας είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ παραδοσιακής γεύσης και σύγχρονης μαγειρικής. Το μυστικό για την τέλεια μπριζόλα είναι να την κόψετε αμέσως μετά το ψήσιμο, επιτρέποντας στους χυμούς να συγκεντρωθούν και να δημιουργήσουν μια υπέροχη, αρωματική σάλτσα.
Η σαλάτα ντομάτας με το πικάντικο τσίλι προσφέρει φρεσκάδα και μια ελαφριά πικάντικη αίσθηση, κάνοντάς την ιδανικό συνοδευτικό για τη μπριζόλα.
Υλικά
- 500 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
- ⅓ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη σε φέτες
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- 1 κιλό πλαίσιο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία ή ζεστάνετε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Ανακατέψτε τα ντοματίνια, το κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το τσίλι, το σκόρδο και το ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήστε στην άκρη.
- Αλατοπιπερώστε το πλαίσιο με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
- Ψήστε μέχρι ο πυρήνας να φτάσει τους 63°C για μέτριο-ψημένο, περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μεταφέρετε το πλαίσιο σε μια καθαρή ξύλινη σανίδα κοπής και κόψτε σε λεπτές φέτες κατά μήκος των ινών. Διανείμετε τις φέτες σε 4 πιάτα.
- Ρίξτε τους χυμούς που έχουν μαζευτεί στην ξύλινη σανίδα πάνω από το κρέας και καλύψτε με τη σαλάτα ντομάτας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση