omeleta
Μια πολύ εύκολη συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Η frittata δεν είναι άλλη από την ομελέτα στα ιταλικά. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι τα ίδια που βάζουμε και στην δική μας παραδοσιακή ομελέτα, αυτό ωστόσο στο οποίο διαφέρει είναι ο τρόπος ψησίματος. 

H ιταλική εκδοχή της ομελέτας) με ζυμαρικά που θα λατρέψετε.

Υλικά:

-Λίγο ελαιόλαδο
-1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
-2 κούπες baby σπανάκι
-6 αβγά
-1/2 κούπα γάλα
-3 κούπες πένες βρασμένες
-1/4 της κούπας τυρί φέτα
-1/4 της κούπας λιαστή ντομάτα
-1/4 της κούπας λιαστή φύλλα φρέσκου βασιλικού
-Αλάτι, πιπέρι
-(προαιρετικά) λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πένες al dente. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. Εν τω μεταξύ, βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (αν έχετε, χρησιμοποιήστε κάποιο σκεύος που να μπαίνει και στον φούρνο-διαφορετικά, θα χρειαστεί να αλλάξετε σκεύος). Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το ψιλοκκομένο κρεμμύδι και το σωτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και σωτάρουμε λίγο ακόμα, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία των λαχανικών.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι (και το μπούκοβο, αν θέλουμε να γίνει πιο καυτερή η ομελέτα). Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα τριμμένη, τον βασιλικό, τα ζυμαρικά και τα λαχανικά που έχουμε σωτάρει (τα οποία έχουμε αφήσει να κρυώσουν για 5 λεπτά). Ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι οι άκρες να έχουν μόλις αρχίσει να «γίνονται».
Αν έχουμε χρησιμοποιήσει τόση ώρα κάποιο σκεύος που μπαίνει στον φούρνο, το μεταφέρουμε εκεί και αφήνουμε να ψηθεί για 10-12 λεπτά (θα το δούμε με το μάτι ότι είναι έτοιμη). Αν δεν έχουμε τέτοιο σκεύος, μεταφέρουμε τη φριτάτα σε ένα ταψάκι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία (δηλαδή ψήσιμο στον φούρνο για 10-12 λεπτά). Βγάζουμε την ομελέτα από τον φούρνο και αφήνουμε να «καθίσει» για 5 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Εγώ πάντως σήμερα αυτό θα μαγειρέψω!

Extra tip: Θα χρησιμοποιήσω light γάλα και ζυμαρικά ολικής άλεσης για να την κάνω λίγο πιο υγιεινή!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_molivia.jpg
Ζάκυνθος: Πάνω από 13.600 χαμένες διδακτικές ώρες – «Το υπ. Παιδείας έθαψε ερωτήσεις για τα κενά»
«Η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην εκπαίδευση συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: εξαθλίωση μισθών και συνθηκών εκπαίδευσης (κτήρια, υποδομές, κενά,...
Ζάκυνθος: Πάνω από 13.600 χαμένες διδακτικές ώρες – «Το υπ. Παιδείας έθαψε ερωτήσεις για τα κενά»
Δωρεά έξι θαλάμων σε νοσοκομείο του ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: Δωρεά έξι θαλάμων αρνητικής πίεσης στο ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία”
Δωρεά έξι θαλάμων αρνητικής πίεσης στο ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία”, από την Eurobank
ΕΚΠΑ: Δωρεά έξι θαλάμων αρνητικής πίεσης στο ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία”