Thumbnail
Άλλη μια ένδειξη των διεθνών ανταγωνισμών βγαίνουν στην επιφάνεια με την κίνηση των ΗΠΑ να δημοσιεύσουν άρθρο των New York Times που αποκαλύπτει ότι μέλη της οικογένειάς του Προέδρου, Γουέν Τζιαμπάο, έχουν περιουσία που ανέρχεται σε τουλάχιστον 2,7 δις δολάρια.

 

Άλλη μια ένδειξη των διεθνών ανταγωνισμών βγαίνουν στην επιφάνεια με την κίνηση των ΗΠΑ να δημοσιεύσουν άρθρο των New York Times που αποκαλύπτει ότι μέλη της οικογένειάς του Προέδρου, Γουέν Τζιαμπάο, έχουν περιουσία που ανέρχεται σε τουλάχιστον 2,7 δις δολάρια. Άμεση ήταν η απάντηση των αρχών της Κίνας που απαγόρευσαν την κυκλοφορία της εφημερίδας σε όλη την επικράτεια στερώντας προφανώς από το Αμερικάνικο έντυπο την πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη.
 
Αρκετοί στενοί συγγενείς του Γουέν Τζιαμπάο έχουν γίνει ιδιαιτέρως πλούσιοι από την ώρα που αυτός ανέλαβε την εξουσία, αναφέρει η έκθεση. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτός ο πλούτος κρύβεται κάτω από στρώσεις συνεργασιών και επενδύσεων που εμπλέκουν φίλους, συναδέλφους και συνεργάτες.
 
Όπως αναφέρει η έρευνα, η μητέρα του Τζιαμπάο, Γιανγκ Ζιγιουν, που είναι 90 ετών και συνταξιούχος δασκάλα, φέρεται να έχει κάνει πριν πέντε χρόνια μια επένδυση, η οποία ανερχόταν σε 120 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά, δεν είναι σίγουρο ότι η Ζιγιουν ήξερε ότι έχει γίνει αυτή η επένδυση στο όνομά της.
 
Η έρευνα αυτή δεν εκθέτει μόνο τον Τζιαμπάο αλλά και το κόμμα, καθώς είναι ακόμη μια υπόθεση αποκαλύψεων άμετρου πλουτισμού ανάμεσα στους ηγέτες του.
 
Νωρίτερα μέσα στον χρόνο, οι κινεζικές αρχές είχαν απαγορεύσει την ιστοσελίδα του Bloomberg, καθώς είχε αποκαλύψει πως η περιουσία των συγγενών του Ξι Τζινπινγ, κληρονόμος της Προεδρίας, ανερχόταν σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Η ιστοσελίδα είχε αναφέρει ότι ο Μπο Ξιλάι, πρώην πολιτικός, είχε μαζί με τους συγγενείς του περιουσία 136 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Οι μετοχές της μητέρας του Τζιαμπάο και αυτές των άλλων συγγενών του διαχειρίζονταν από μια επενδυτική εταιρία, την Ταιχονγκ, η οποία ανήκει σε μια πλούσια επιχειρηματία – στενή φίλη της γυναίκας του Προέδρου. Η Ντουάν Γουέιχονγκ, η επιχειρηματίας δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι οι μετοχές αυτές είναι δικές της, αιτιολογώντας ότι στην προσπάθεια να κρατήσει χαμηλό προφίλ ζήτησε από τους συνεργάτες της να μοιράσουν τις μετοχές σε κοντινούς της ανθρώπους και αυτοί «κατά λάθος» τις μεταβίβασαν στην μητέρα του Τζιαμπάο.
 
H σύζυγος του Κινέζου Προέδρου, Ζανγκ Μπειλι, εργάζεται ως έμπορος διαμαντιών. Ο γιος τους, Γουίνστον Γουεν, είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου ιδιωτικού επενδυτικού ομίλου της Κίνας, του New Horizon Capital. 
 
Η Κίνα πλέον σηκώνει τον πήχη της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ εγείροντας ερωτήματα αν σκεφτεί κανείς  ότι έχει ήδη ένα ανοιχτό μέτωπο και με την Ιαπωνία. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια