Οι πατάτες είναι το καλύτερο και δημοφιλέστερο συνοδευτικό. Ταιριάζει σχεδόν με όλα τα κυρίως και αρέσει στους περισσότερους. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί νόστιμοι τρόποι για να τις φτιάξουμε.
Η συνταγή μπορεί να γίνει με όλα τα είδη πατάτας και όλα τα μεγέθη. Το μόνο που απαιτεί, είναι υπομονή και σταθερό χέρι που θα κάνει τις κάθετες τομές.
Το χοντρό αλάτι είναι το βασικό καρύκευμα που χρειαζόμαστε. Μπορείς να προσθέσεις όποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό επιθυμείς. Ακόμη και να προσθέσεις bacon ή τυρί, ανάμεσα στις φέτες.
Ιδανικά σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού ή τυρί κρέμα, με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τριμμένη παρμεζάνα.
Υλικά:
- 8 πατάτες
- 3 κσ βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη ή δεντρολίβανο αποξηραμένο
- Σκόρδο σκόνη
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετούμε μία – μία πατάτα, πάνω σε ξύλινη κουτάλα (αυτό μας βοηθάει να μην πάει το μαχαίρι μας μέχρι κάτω) και κόβουμε φέτες, μέχρι πριν το τέλος, ανά 1/2 εκατοστό.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις κομμένες πατάτες και τις σοτάρουμε, από όλες τις πλευρές. Με ένα πινελάκι, βάζουμε βούτυρο και ελαιόλαδο και ανάμεσα στις πτυχώσεις.
Τις τοποθετούμε σε ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη ή το δεντρολίβανο και το σκόρδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που έχουν οι πατάτες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση