Αυτή η συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες και ντομάτες είναι ιδανική για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη, ή μια πρέζα κόκκινο πιπέρι τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
- 175 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
- 1 μεγάλο ματσάκι βασιλικός (τα φύλλα χοντροκομμένα)
Οδηγίες
- Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και το μισό σκόρδο.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες. Αποσύρουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο σκόρδο και το τσίλι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αφήνουμε να πάρει βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι, κρατώντας το νερό του μαγειρέματος. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στη σάλτσα με μια κουταλιά από το νερό μαγειρέματος και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν τα ζυμαρικά.
- Επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι, προσθέτουμε το βασιλικό και τ’ ανακατεύουμε όλα μαζί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση