astynomia
O άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ φέρεται να είχε ιστορικό σχιζοφρένειας

Αίσιο τέλος είχε το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου 2025 στο Κερατσίνι, όταν άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, είχε ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Οδό Σηστού και κρατούσε δύο γυναίκες, την μητέρα και την κόρη, παρά τη θέλησή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ φέρεται να είχε ιστορικό σχιζοφρένειας.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο 42χρονος άνδρας, ο οποίος είχε διαφύγει νωρίτερα από το ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο», έφτασε στην πολυκατοικία και εισήλθε στο διαμέρισμα της οικογένειας. Οι γυναίκες, οι οποίες στο παρελθόν είχαν καταγγείλει τον ίδιο για ενδοοικογενειακή βία, βρέθηκαν αιχμάλωτες και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να επικοινωνήσουν με τις Αρχές.

Η αστυνομία έσπευσε άμεσα στο σημείο και, μετά από συντονισμένες ενέργειες, έσπασε την πόρτα του διαμερίσματος και εισέβαλε στο εσωτερικό. Χάρη στην ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό των αστυνομικών, οι δύο γυναίκες απελευθερώθηκαν χωρίς να τραυματιστούν, ενώ ο 42χρονος άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε εκ νέου στο «Δρομοκαΐτειο» για περαιτέρω φροντίδα και θεραπεία.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τις σοβαρές συνέπειες των ψυχικών διαταραχών όταν δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, ενώ υπογραμμίζει τη σημασία της άμεσης αντίδρασης των Αρχών σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και εγκληματικής συμπεριφοράς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kato-i-xounta.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
Πώς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στοχοποιούνταν ως «μιασμένα» και «αντεθνικά στοιχεία» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
μητσοτακης
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος
Πενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος