Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά, αυτή η συνταγή απαιτεί ελάχιστα υλικά που συνήθως υπάρχουν ήδη στο σπίτι, καθιστώντας την ιδανική για μια γρήγορη λύση όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, τα υλικά περιλαμβάνουν σπαγγέτι ολικής άλεσης (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό προτιμάται), λεμόνι και ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, ελαιόλαδο, τσίλι, μαϊντανό και προαιρετικά βούτυρο.
Το μυστικό για την τέλεια μακαρονάδα al limone είναι το βράσιμο των ζυμαρικών σε λιγότερο νερό από το συνηθισμένο, ώστε το άμυλο να δημιουργήσει μια πιο κρεμώδη υφή που θα ενισχύσει τη λεμονάτη σάλτσα.
Υλικά:
- 300 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.γ. μαϊντανό
- 1/2 κ.σ. φυτικό βούτυρο
- Τριμμένη φυτική παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τη συνηθισμένη διάρκεια. Στραγγίξτε τα και κρατήστε το νερό τους.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και αν θέλετε, ρίξτε και τα μισά λεμόνια στο τηγάνι για έντονη γεύση.
- Ρίξτε λίγο από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά και πασπαλίστε με μαϊντανό. Αν θέλετε, προσθέστε και βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε με επιπλέον μαϊντανό και τριμμένη φυτική παρμεζάνα αν επιθυμείτε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση