βάφλες
Απολαύστε τις πιο νόστιμες σπιτικές βάφλες με αυτή τη συνταγή

Το μείγμα ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά. Μπορείτε να τις προσαρμόσετε προσθέτοντας διάφορα υλικά όπως σοκολάτα, μπανάνες, ή ξηρούς καρπούς. Οι βάφλες είναι ιδανική επιλογή για ένα πλούσιο πρωινό ή σνακ.

Υλικά για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 1/2 φλιτζάνια γάλα αγελάδος πλήρες ή 2%, χωρισμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  1. Τοποθετήστε 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με ένα σύρμα.
  2. Κόψτε 4 κουταλιές της σούπας αγελαδινό βούτυρο σε 4 κομμάτια. Τοποθετήστε τα σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε 3/4 φλιτζάνι από το γάλα αγελάδος.
  3. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι το βούτυρο να λιώσει σχεδόν εντελώς και το γάλα να αρχίσει να βράζει γύρω από τις άκρες, για 2 έως 4 λεπτά.
  4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά για να λιώσει τελείως το βούτυρο στο γάλα, για 1 έως 3 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα 3/4 φλιτζάνι γάλα και ανακατέψτε με σύρμα για να αναμειχθούν.
  5. Χωρίστε τα 2 μεγάλα αυγά, τοποθετήστε τα ασπράδια σε ένα μεσαίο μπολ από ανοξείδωτο χάλυβα ή γυαλί και τους κρόκους στο τώρα άδειο ποτήρι μέτρησης γάλακτος. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας στους κρόκους και ανακατέψτε με πιρούνι για να αναμειχθούν.
  6. Προσθέστε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα του γάλακτος και ανακατέψτε με σύρμα για να αναμειχθούν. Προσθέστε το στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά. Προσθέστε τα ασπράδια των αυγών και ανακατέψτε απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Ζεστάνετε μία βαφλιέρα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  8. Αλείψτε τη βαφλιέρα με μαγειρικό σπρέι. Ρίξτε περίπου 1/2 φλιτζάνι ζύμη ανά βάφλα (ή την ποσότητα που υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή) στη βαφλιέρα, απλώστε το ανάλογα για να βεβαιωθείτε ότι η ζύμη καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια. Η βαφλιέρα πρέπει να σιγοβράσει καθώς προστίθεται η ζύμη.
  9. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μέχρι να ροδίσει, για 3 έως 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη βαφλιέρα. Κλείστε τη βαφλιέρα και περιμένετε 2 έως 3 λεπτά πριν προσθέσετε περισσότερη ζύμη για να δώσετε χρόνο στη βαφλιέρα να ξαναζεσταθεί.
  10. Σερβίρετε αμέσως με περισσότερο βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα