πιάτα
Ειδικός προειδοποιεί να μην χρησιμοποιείτε ποτέ σφουγγάρι – Ο κρυφός κίνδυνος και η εναλλακτική λύση

Αν νομίζετε ότι πλένετε τα πιάτα σας σχολαστικά, ίσως χρειαστεί να το ξανασκεφτείτε. Σύμφωνα με τον ερευνητή Trond Møretrø, το σφουγγάρι της κουζίνας είναι μία από τις μεγαλύτερες εστίες βακτηρίων στο σπίτι, καθώς διατηρείται συνεχώς υγρό και γεμάτο υπολείμματα τροφών, ευνοώντας την ανάπτυξη μικροβίων, όπως η σαλμονέλα.

Ακόμη και αν το καθαρίζετε τακτικά, αυτό δεν αρκεί για να εξουδετερώσει τα βακτήρια. Ο μόνος πραγματικά ασφαλής τρόπος θα ήταν η καθημερινή αντικατάστασή του, κάτι που όμως δεν είναι πρακτικό.

Η καλύτερη εναλλακτική

Οι ειδικοί προτείνουν να αντικαταστήσετε το σφουγγάρι με βούρτσα. Οι τρίχες της στεγνώνουν γρήγορα, αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων, ενώ η λαβή της κρατά τα χέρια σας μακριά από επιβλαβή μικρόβια.

Η μετάβαση σε βούρτσα μπορεί να είναι μια απλή αλλαγή, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσετε την υγιεινή στην κουζίνα σας και να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης από βακτήρια.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes
Πανελλήνιες 2025: Νέος ακαδημαϊκός χάρτης για αποφοίτους ΕΠΑΛ - Οι σχολές και τα τμήματα πρόσβασης
Καθορίστηκαν οι σχολές και τα τμήματα για την πρόσβαση αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Πανελλήνιες 2025: Νέος ακαδημαϊκός χάρτης για αποφοίτους ΕΠΑΛ - Οι σχολές και τα τμήματα πρόσβασης