Μια ιταλική πινελιά
Αυτή η απλή αλλά αρωματική προσθήκη αποτελείται από τρία βασικά υλικά: σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και ένα φρέσκο μυρωδικό. Όταν αναμειγνύονται με λίγο ελαιόλαδο, απογειώνουν τη γεύση οποιουδήποτε πιάτου.
Γιατί να τη χρησιμοποιήσετε;
Η γκρεμολάτα είναι ιδανική για να δώσει μια δροσερή και αρωματική νότα σε ψητά ή βραστά κρέατα, πουλερικά, ψάρια, ακόμα και λαχανικά.
Tip 1: Τα υλικά πρέπει να ψιλοκοπούν πολύ καλά, ώστε να μην υπάρχουν έντονα κομμάτια σκόρδου ή μυρωδικών στο πιάτο.
Tip 2: Πριν πάρετε το ξύσμα από το λεμόνι ή ψιλοκόψετε τα μυρωδικά, φροντίστε να είναι καλά πλυμένα και στεγνά, ώστε να αναδειχθούν καλύτερα τα αρώματά τους.
Πώς να την ετοιμάσετε
- Ψιλοκόψτε ½ σκελίδα σκόρδο με ένα κοφτερό μαχαίρι (όχι πολτοποίηση).
- Πάρτε το ξύσμα από ½ λεμόνι.
- Ψιλοκόψτε τα φύλλα από 1 κλωναράκι δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη ή μαϊντανό – αρκεί να είναι φρέσκα.
- Ανακατέψτε τα υλικά πάνω σε ξύλο κοπής, ώστε να αναμειχθούν καλά τα αρώματά τους.
- Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε πάνω από το ζεστό φαγητό σας.
Λίγο πριν το σερβίρισμα, η γκρεμολάτα μπορεί να κάνει κάθε πιάτο πιο αρωματικό, αναδεικνύοντας γεύσεις και προσφέροντας μια ισορροπημένη αίσθηση φρεσκάδας!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση