Η Πρωταπριλιά, η ημέρα των φαρσών και των πειραγμάτων, έχει μια μακρά ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Αν και η ακριβής προέλευση της γιορτής παραμένει ασαφής, υπάρχουν αρκετές θεωρίες για το πώς προήλθε αυτό το έθιμο.
Μία από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες αφορά την αλλαγή του ημερολογίου. Το 1582, ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ' εισήγαγε το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, το οποίο αντικατέστησε το Ιουλιανό. Με την αλλαγή αυτή, η Πρωτοχρονιά μεταφέρθηκε από την 1η Απριλίου στην 1η Ιανουαρίου. Εκείνοι που συνεχίζονταν να γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά στις 1 Απριλίου θεωρήθηκαν ως «κορόιδα» και έγιναν στόχοι για πλάκες και φάρσες από τους άλλους που είχαν προσαρμοστεί στο νέο ημερολόγιο.
Μία άλλη θεωρία αναφέρεται στην αρχαία Ρώμη, όπου υπήρχε το έθιμο της «Hilaria» (ή «Γιορτές της Χαράς»), που γιορτάζονταν στις 25 Μαρτίου και περιλάμβαναν σατιρικές εκδηλώσεις και φάρσες.
Ανεξαρτήτως της ακριβούς προέλευσης, η Πρωταπριλιά εξελίχθηκε σε μια μέρα γεμάτη γέλιο και πειράγματα σε πολλές κουλτούρες, με τις φάρσες να αποτελούν το κεντρικό στοιχείο της ημέρας. Σήμερα, η παράδοση αυτή γιορτάζεται με ανατρεπτικό χιούμορ σε όλο τον κόσμο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ