Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου συνοδεύεται παραδοσιακά από μπακαλιάρο σκορδαλιά, αλλά τι θα λέγατε για την πιο απολαυστική εκδοχή του; Η Ομάδα Live Kitchen και ο σεφ Πάνος Παπαδάκης αποκαλύπτουν το απόλυτο μυστικό για τραγανή κρούστα και αφράτη σκορδαλιά.
Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στο κουρκούτι: ένας αέρινος συνδυασμός υλικών που δημιουργεί ένα χρυσαφένιο, τραγανό περίβλημα, χωρίς να βαραίνει το ψάρι. Ο κουρκουμάς δίνει όχι μόνο χρώμα, αλλά και τραγανότητα, ενώ η τεχνική του στραγγίσματος σε σχάρα – αντί για χαρτί κουζίνας – διατηρεί το αποτέλεσμα αψεγάδιαστο μέχρι την τελευταία μπουκιά.
Όσο για τη σκορδαλιά; Βελούδινη και κρεμώδης, ισορροπεί τέλεια τη γεύση και κάνει το πιάτο ακαταμάχητο. Αν θέλετε να απολαύσετε τον καλύτερο μπακαλιάρο σκορδαλιά της ζωής σας, αυτή η συνταγή είναι ό,τι χρειάζεστε!
Για το μπακαλιάρο
1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο)
- αλεύρι γ.ο.χ
Για το κουρκούτι
- 660 μλ σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)
- 100 γρ. κορν φλάουρ (3/4 της κούπας)
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντετρ
Για τη σκορδαλιά
- 700 γρ. πατάτες (3-4 πατάτες)
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. λευκό ξίδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. νερό που βράζουν οι πατάτες
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε έναν πολυκόφτη, βάζουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, λευκό ξίδι, νερό που βράζουν οι πατάτες και πολτοποιούμε.
- Ρίχνουμε τις καυτές πατάτες σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σκόρδου μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
- Κόβουμε σε ισόπαχες φέτες τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
- Για το κουρκούτι, ρίχνουμε σε ένα μπολ σόδα που πίνουμε, αλεύρι, κορνφλάουρ, κουρκουμά, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Πανάρουμε τον μπακαλιάρο πρώτα σε αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε αμέσως σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε σχάρα για να μην παγώσει.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εκτέλεση της συνταγής:
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ