Υλικά:
500 γρ. φασόλια γίγαντες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτά φετάκια
2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
500 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 μικρό πράσο, ψιλοκομμένο
3-4 κλαδάκια σέλινο
2 χούφτες άνηθο, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε νερό για τουλάχιστον 12 ώρες. Από μερικά από αυτά (5-6) αφαιρούμε τη φλούδα.
Τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τους στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους.
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο και τα καρότα με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το σέλινο και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, απλώνουμε τους γίγαντες και τους περιχύνουμε με τη σάλτσα και τον ζωμό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε τον μισό άνηθο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-35 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει καλά η σάλτσα.
Μόλις βγουν από τον φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τους ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο άνηθο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ