Υλικά
Για τη λευκή κρέμα:
- 1 κουτί (400 γρ) γάλα καρύδας
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 2-3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- 100 γρ νερό
Για τη σοκολατένια κρέμα:
- 2 κουτιά γάλα καρύδας
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 250 γρ κουβερτούρα
- 100 γρ νερό
Εκτέλεση
Προετοιμασία της λευκής κρέμας: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας με το μέλι. Σε 100 γρ νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Προετοιμασία της σοκολατένιας κρέμας: Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας με το μέλι. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα. Μόλις πήξει, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση: Λαδώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για ζελέ. Ρίχνουμε τη μισή δόση από τη λευκή κρέμα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τη μισή σοκολατένια κρέμα. Συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να δημιουργηθούν τέσσερις στρώσεις.
Ψύξη: Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ