Περισσότερο από μια απλή γλυκαντική ουσία, το μέλι αποτελεί έναν φυσικό διατροφικό «θησαυρό» που προσφέρει πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, υποστηρίζει την υγιή λειτουργία της καρδιάς και διευκολύνει την πέψη.
Παρά τα πλεονεκτήματά του, το μέλι δεν είναι κατάλληλο για όλους. Ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων – όπως τα βρέφη κάτω του ενός έτους ή άτομα με συγκεκριμένες ιατρικές παθήσεις – θα πρέπει να το αποφεύγουν, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.
Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε μέλι
- Παιδιά κάτω των 12 μηνών
- Άτομα με αλλεργία στο μέλι
- Άτομα με διαβήτη
- Άτομα με ουρική αρθρίτιδα
Πολλά οφέλη
Το μέλι είναι μία θρεπτική τροφή που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο είναι καλό να καταναλώνεται με μέτρο και προσοχή.
Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να συμβουλεύεται κανείς τον γιατρό του σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και κατά πόσο μπορεί να καταναλώσει μέλι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ