Thumbnail
Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Δευτέρα

Βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εξαίρεση τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και ασθενή, επικράτηση πολύ θυελλωδών ανέμων και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από το βράδυ περιμένουμε σήμερα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν για λίγο σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 15 στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα νότια θυελλώδεις, αλλά μετά το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν παντού σε δυτικούς βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι τοπικά σε πολύ θυελλώδεις. Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό.

Πρόσκαιρες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής και πολύ ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις.

Νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και από τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

 

meteo.gr

 

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν Λέσβο και Πρέβεζα τις τελευταίες ώρες.


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας νέα ισχυρή καταιγίδα, διάρκειας 1,5 ώρας, έπληξε περιοχές της Λέσβου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καταστήματα και σπίτια στην αγορά της Ερμού στην Λαγκαδά πλημμύρισαν για δεύτερη διαδοχική ημέρα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενεργοποιήθηκαν, με το τηλεφωνικό κέντρο να έχει δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων, απεγκλωβισμούς και απομάκρυνση αντικειμένων.

Χωρίς ρεύμα έμεινε η Λέσβος νωρίς την Κυριακή το βράδυ, καθώς η ισχυρή νεροποντή, που έπληξε κυρίως το ανατολικό κομμάτι του νησιού, προκάλεσε προβλήματα στην περιοχή της Επάνω Σκάλας, όπου λειτουργεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την Πρέβεζα λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Κυριακής. Το έντονο καιρικό φαινόμενο διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κατοίκων της πόλης για ενδεχόμενες ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητά τους.

Η διάμετρος του χαλαζιού ξεπερνούσε το ένα εκατοστό και είναι πιθανό να προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολείο - Μάθημα
Αξιολόγηση: «Αδιανόητο! Παύουν από τα καθήκοντά της προϊσταμένη Ειδικού Νηπιαγωγείου»
Αξιολόγηση: «Παράνομη η πράξη του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» - Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί
Αξιολόγηση: «Αδιανόητο! Παύουν από τα καθήκοντά της προϊσταμένη Ειδικού Νηπιαγωγείου»