Thumbnail

 

Τριμελής οικογένεια από την Ελλάδα ζει επί έξι μήνες στο αεροδρόμιο του Μονάχου
 
Έξι μήνες ζει με τη σύντροφό του στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Ένας Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη, που άφησε την πατρίδα του, προκειμένου να βρει μια διέξοδο από τη δίνη της κρίσης, βιώνει στην πραγματικότητα, τον κινηματογραφικό ρόλο του Τομ Χανκς στην ταινία The Terminal.
 
 Αν η τέχνη αντιγράφει τη ζωή φαίνεται, ότι ο ευφάνταστος σεναριογράφος της ταινίας, ήταν χρόνια μπροστά. Βέβαια οι λόγοι εγκλωβισμού του Έλληνα μετανάστη δεν είναι πολιτικοί αλλά οικονομικοί, ωστόσο σε τίποτα δε διαφέρει το τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει μαζί με την αγαπημένη του.
 
Την ελληνική εκδοχή του «τερματικού σταθμού», αποκάλυψε η εφημερίδα «Suddeutche Zeitung» και τη δημοσιεύει στην Ελλάδα η εφημερίδα «6μέρες». Όταν το ζευγάρι έφτασε στη Γερμανία, προσπάθησε να βρει δουλειά, αλλά χωρίς χρήματα δεν κατάφεραν να νοικιάσουν ούτε σπίτι, αλλά ούτε να αποκτήσουν άδεια εργασίας. Παρά την ταλαιπωρία όμως, που υφίσταται, δηλώνει στο ρεπορτάζ, ότι« Όλα μοιάζουν να είναι καλύτερες λύσεις από το να γυρίσουμε στην πατρίδα μας»
 
Μην έχοντας λοιπόν άλλη εναλλακτική, αναγκάστηκαν, να μείνουν στο αεροδρόμιο αν και θεωρείται παράνομο. Ωστόσο με την ανοχή των αρχών και τη βοήθεια των εργαζομένων, οι αίθουσες του αεροδρομίου έγιναν ο τόπος διαμονής τους.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «6μέρες» ο Έλληνας και η βουλγάρικης καταγωγής σύντροφός του, που ερωτεύτηκαν πριν από πέντε χρόνια, με μοναδική περιουσία τις αποσκευές τους, που έχουν πάντα μαζί τους, με το φόβο της κλοπής, περνούν καθημερινά από έλεγχο διαβατηρίων, όπως όλοι οι ταξιδιώτες αλλά στη συνέχεια κάνουν μπάνιο στις τουαλέτες του αεροδρομίου όταν μειώνεται η επιβατική κίνηση και κοιμούνται στις καρέκλες της αίθουσας αναμονής. Όταν μάλιστα τελείωσαν τα λιγοστά χρήματα που είχαν, άρχισαν να πλένουν τα πιάτα και τα ποτήρια σε μαγαζιά του αεροδρομίου και να μαζεύουν μπουκάλια και να τα πουλάνε για να εξοικονομήσουν τα προς το ζην.
 
exelixeis.gr (Ρεπορτάζ: Διαμάντω Μπουρνά) 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vroxi_kakokairia_kataigida_kairos
Ανατροπή στον καιρό: Πότε έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Αναμένεται έκτακτο δελτίο
Καιρός: 38άρια έως αύριο και από Πέμπτη επικίνδυνες καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – «Έρχεται» έκτακτο δελτίο
Ανατροπή στον καιρό: Πότε έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Αναμένεται έκτακτο δελτίο
atm_syntaxi-1024x768.jpg
Συντάξεις Αυγούστου 2024: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής
Συντάξεις: Αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής - Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον e-ΕΦΚΑ για τις οριστικές ημερομηνίες πληρωμής των...
Συντάξεις Αυγούστου 2024: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής