Thumbnail
Ανταλλαγή «εφήμερων» μηνυμάτων η νέα μόδα από το facebook

 

Ανταλλαγή «εφήμερων» μηνυμάτων η νέα μόδα από το facebook

Η νέα μόδα λέγεται Poke (Δεν έχει άμεση σχέση με την παλιά ενέργεια να κάνεις poke κάποιον στο facebook) . Είναι μια δωρεάν εφαρμογή του Facebook προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για το iphone και το ipad η οποία έχει μια και μόνο μεγάλη διαφορά από όλες τις υπόλοιπες που επιτρέπουν την ανταλλαγή μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο: Τα μηνύματα είναι ορατά μόνο για μερικά δευτερόλεπτα. Μετά εξαφανίζονται για πάντα.

Ποιο το όφελος;

Τα γραπτά μένουν, τα λόγια και το poke πετούν.

Σας έχει μήπως τύχει να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα και μετά να το μετανιώσατε;

Το πρόβλημα είναι ότι εκτός αν έχεις τυφλή εμπιστοσύνη στον παραλήπτη ότι δεν θα το «προωθήσει» με κανένα τρόπο είναι πολύ εύκολο να βρεθείς εκτεθειμένος εκεί που δεν το περίμενες

Όταν στέλνεις ένα προσωπικό μήνυμα υπάρχουν άνθρωποι που το προωθούν σε ολόκληρη την ηλεκτρονική ατζέντα τους εκτός αν δηλώσεις ρητά ότι το μήνυμα είναι αυστηρά προσωπικό. Αυτό που εσύ θεωρείς δεδομένο ωστόσο δεν είναι το ίδιο δεδομένο για τον άλλον.

Μια αμφιλεγόμενη έκφραση, ένας επιπόλαιος χαρακτηρισμός για κάποιον άλλο μπορεί να επιστρέψει για να σε εκδικηθεί. Εκεί που δεν το περίμενες

Μην μιλήσουμε για μια προσωπική φωτογραφία που μπορεί να έστειλες σαν παιχνίδι σε κάποιο πρόσωπο και μετά κάθισες και σκέφτηκες ότι ίσως είναι λίγο παραπάνω προκλητική από ότι πρέπει και δεν θα ήθελες με τίποτα να πέσει σε λάθος χέρια.

Όλες αυτές τις ανησυχίες επιχειρεί να “καθησυχάσεi” η νέα εφαρμογή το poke του Facebook.

Η ιδέα δεν είναι πρωτότυπη αλλά αποτελεί στυγνή αντιγραφή του δημοφιλούς προγράμματος Snapchat, η πρώτη εφαρμογή ανταλλαγής εφήμερων μηνυμάτων και αρχείων.  ¨Όταν οι δημιουργοί του Snapchat αρνήθηκαν την πρόταση εξαγοράς από το facebook η εταιρεία φαινόμενο δημιούργησε τον κλώνο της μέσα σε δύο εβδομάδες.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του facebook  Μαρκ Ζούκενμπεργκ μάλιστα ανέλαβε προσωπικά επικεφαλής της ομάδας που δημιούργησε την εφαρμογή για το iphone  και μάλιστα έγραψε και τον κώδικα προγραμματισμού! Το μήνυμα είναι σαφές.. «αν δεν δουλέψετε για μας μπορούμε να αντιγράψουμε τη δουλειά σας πανεύκολα μέσα σε 15 μέρες».

Τώρα μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει στο facebook χωρίς τον φόβο ότι τα λόγια σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας. Η εφαρμογή λειτουργεί μόνο μέσω ταμπλέτας ή κινητού και δεν επιτρέπει καν να φωτογραφίσεις την επιφάνεια εργασίας. Τα μηνύματα σβήνονται για πάντα και από το αρχείο δεδομένων του facebook μετά από μερικές μέρες.

Για να δούμε…

mao.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές αιρετών
ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής: Καλωσόρισμα νεοδιόριστων εκπαιδευτικών
Ενημέρωση για το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής κάνουν οι αιρετοί Γιάννης Κανελλόπουλος, Δημήτρης Σιαφλιάνης και ο αναπληρωματικός Γιώργος Αρακάς
ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής: Καλωσόρισμα νεοδιόριστων εκπαιδευτικών