Thumbnail
Στη ριζοσπαστική λύση της αναστολής της σύνταξης σε 319.674 συνταξιούχους, λόγω της αποτυχίας των διορισμένων διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων να απογράψουν τους δικαιούχους συντάξεως, καταφεύγει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Του Τζώρτζη Ρούσσου
 
Στη ριζοσπαστική λύση της αναστολής της σύνταξης σε 319.674 συνταξιούχους, λόγω της αποτυχίας των διορισμένων διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων να απογράψουν τους δικαιούχους συντάξεως, καταφεύγει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
 
Ετσι, παρά τις αλλεπάλληλες προθεσμίες για την απογραφή, δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των συντάξεων με αποτέλεσμα -όπως αναγράφεται σε κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης- να ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης του Μαΐου σε 319.674 συνταξιούχους.
 
Αναλυτικότερα με βάση την ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρείται από την εταιρεία που έχει αναλάβει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), επί συνόλου 4.390.378 συντάξεων εμφανίζονται 167.364 με κενά ή άκυρα ΑΜΚΑ και 152.311 με κενά ή άκυρα ΑΦΜ. Σ’ αυτούς τους ουσιαστικά αναπόγραφους συνταξιούχους θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι 15.882, για τους οποίους δεν υφίσταται ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ (βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχει δοθεί οδηγία άμεσης αναστολής αυτών των συντάξεων).
 
Η διαδικασία αναστολής, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα τρέξει από τις 10 Απριλίου και με δεδομένου ότι ήδη θα έχει καταβληθεί η σύνταξη του Απριλίου, σημαίνει ότι δεν θα καταβληθεί η σύνταξη του Μαΐου σε όσους δεν διορθώσουν τα σφάλματα στην καρτέλα τους.
 
Kόβει… συντάξεις
 
Από την άλλη, ο κ. Βρούτσης, πιστός στην προσπάθειά του να περιορίσει κάθε σύνταξη ή μισθό που μπορεί να περικοπεί (βέβαια δεν δείχνει την ίδια ζέση όταν πρόκειται να χτυπήσει τη μαύρη-ανασφάλιστη εργασία που αποτελεί και την κυρίαρχη αιτία των δεινών του ασφαλιστικού συστήματος) σκοπεύει να περικόψει από τις 10 Απριλίου και τις συντάξεις περίπου 100.000 διπλοσυνταξιούχων.
 
Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο, η θέση σε πλήρη λειτουργία της ενιαίας ηλεκτρονικής βάσης συνταξιούχων είχε αποτέλεσμα να μην έχει περικοπεί εφαρμογή των μνημονιακών νόμων που περικόπτουν τους συντάξιμους μισθούς, σε όσους ελάμβαναν σύνταξη από δύο ή παραπάνω φορείς κύριας ασφάλισης. Ο λόγος ήταν ότι δεν μπορούσε να υπολογιστεί το ύψος του συνολικού ποσού που ελάμβανε κάποιος από διαφορετικές συντάξεις.
 
Ετσι ο κ. Βρούτσης εμφανιζόμενος ως εγγυητής της ισότητας περικόπτει και άλλο τις συντάξεις. Βέβαια, ακριβώς επειδή δεν έχει γίνει ακόμη ταυτοποίηση, δεν γνωρίζουμε το ύψος των περικοπών, απλώς εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός όσων λαμβάνουν συντάξεις από δύο ή και παραπάνω φορείς κύριας ασφάλισης προσεγγίζει τους 100.000. Στις προθέσεις της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης είναι στις 10/4/2013 να γίνει επανεκκίνηση του συστήματος και επανυπολογισμός όλων των συντάξεων που λαμβάνουν οι περίπου 4,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Σε προτεραιότητα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί
Το υπουργείο μέσω της επιτροπής που έχει συστήσει για τους διορισμούς θα δώσει προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και...
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Σε προτεραιότητα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί