Thumbnail
Τη μείωση των οργανικών δομών του υπουργείου Οικονομικών κατά 50% σε βάθος τριετίας, αλλά και τη συρρίκνωση του αριθμού των εφοριών πανελλαδικά από 120 σε 50 περιλαμβάνει το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών.

 

Τη μείωση των οργανικών δομών του υπουργείου Οικονομικών κατά 50% σε βάθος τριετίας, αλλά και τη συρρίκνωση του αριθμού των εφοριών πανελλαδικά από 120 σε 50 περιλαμβάνει το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα "Νέα", εφοριακοί και υπάλληλοι κεντρώων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές, καταγγέλλοντας πως οι καταργήσεις δομών θα συνοδευτούν από απολύσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδει το γεγονός αυτό και ξεκαθαρίζει, πως οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τον αριθμό των εργαζομένων, αλλά θα επιφέρουν ταξινομήσεις από την διοικητική αναδιάρθρωση.

Μιλώντας στα "Νέα", η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ξεκαθαρίζει, πως η αναδιάρθρωση των δομών του υπουργείου δεν έχει σαν βασικό στόχο την αποχώρηση υπαλλήλων, αλλά την καλύτερη κατανομή του προσωπικού

Όπως σημειώνει, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την έκθεση Αξιολόγησης Δομών της επιτροπής που συνέστησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήταν 16.899 το 2012. Οι προβολές των αυτοδίκαιων αποχωρήσεων μέχρι το 2016 δείχνουν μία μείωση αυτών των υπαλλήλων της τάξης των 2.101 εργαζομένων.

Χαμηλής απόδοσης οι ΔΟΥ που κλείνουν

Στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα έσοδα που άντλησαν οι ΔΟΥ στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2013, δείχνουν πως οι υπό κατάργηση νησιωτικές εφορίες έχουν πολύ χαμηλές επιδόσεις.

Ενδεικτικά, στο τετράμηνο τις πλέον αρνητικές επιδόσεις έναντι των στόχων κατέγραψαν οι ΔΟΥ Σκιάθου, Εφορία Μυκόνου, η ΔΟΥ Μήλου, η ΔΟΥ Κυθήρων, η Εφορία Θήρας, η Εφορία Καρπάθου, η Εφορία Θάσου και η ΔΟΥ Σπετσών.

news247

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα