Thumbnail
Λόγοι "ευθιξίας"

Πολιτικό ζήτημα δημιούργησε στην Ιταλία η απόφαση να «καλυφθούν» με συμπιεσμένο χαρτόνι και ξύλο ρωμαϊκά αγάλματα -αντίγραφα ελληνικών- γυμνών γυναικείων θεοτήτων, κατά την επίσκεψη του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί στα μουσεία Καπιτολίνι της Ρώμης.

Η απόφαση, όπως έγινε γνωστό, ελήφθη για να μην θιγούν οι ευαισθησίες και τα πιστεύω του επικεφαλής του Ιράν, ο οποίος συναντήθηκε στα μουσεία Καπιτολίνι με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Η είδηση αναμεταδόθηκε από μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα με καυστικά σχόλια, ενώ Ιταλοί πολιτικοί έκαναν επίσης σκληρά σχόλια: ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, τόνισε πως θεωρεί «απαράδεκτη και ασύλληπτη» την απόφαση. Εκπρόσωποι της Ιταλικής Αριστεράς εκτίμησαν ότι «ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι πρέπει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την επιλογή αυτή, η οποία ντροπιάζει και ταπεινώνει την Ιταλία».

Οι ιταλοί ριζοσπάστες, όμως, επισημαίνουν ότι πριν λίγους μήνες, κατά την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στο Τορίνο, είχαν καλυφθεί οι αφίσες έκθεσης της γνωστής ζωγράφου Ταμάρα Ντε Λεμπίτσκα, «αλλά ουδείς, τότε, είχε ενοχληθεί ή αντιδράσει».

AMΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα