Thumbnail
Παρόμοια η κατάσταση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Απογοητεύουν τα στοιχεία που φέρνει στο φως η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, καθώς διαγράφουν ένα τοπίο εργασιακής ανασφάλειας, στο οποίο ζουν εκατοντάδες χιλιάδες νέων στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η EUROSTAT αποκαλύπτει ότι το 26,1% των νέων ηλικίας 20 - 24 ετών στην Ελλάδα δεν εργάζεται, δεν βρίσκεται στην εκπαίδευση, αλλά και δεν ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης!

Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ε.Ε είναι το 17,3%! 

Στη δεινότερη θέση βρίσκεται η Ιταλία, όπου το εν λόγω ποσοστό "αγγίζει" το 31,1%, ακολουθεί η Ελλάδα, ενώ τρίτη έρχεται η Κροατία με 24,2% . Έπονται οι Ρουμανία με 24,1%, η Βουλγαρία με 24 και Ισπανία και Κύπρος με 22,2%. 

Στον αντίποδα βρίσκονται οι Ολλανδία με 7,2%, το Λουξεμβούργο με 8,8%, οι Δανία, Γερμανία και Σουηδία μς 9,3%, οι Μάλτα και Αυστρία με 9,8% και η Τσεχία με 10,8%.

Αν και το ποσοστό των νέων ηλικίας 20-24 ετών χωρίς απασχόληση και εκπαίδευση παρέμεινε σχετικά σταθερό στη δεκαετία 2006- 2015, σημαντικές διαφορές εντοπίζονται την τελευταία 10ετία στα κράτη-μέλη γενικότερα. 

Σε 10 εξ αυτών το ποσοστό μειώθηκε, με τη σημαντικότερη πτώση να εντοπίζεται στη Γερμανία, από 15,2% το 2006 στο 9,3% το 2015, στη Βουλγαρία -5,3%, στη Σουηδία -3,4%, στην Τσεχία -2,9% και στην Πολωνία -2,8%.

Στα υπόλοιπα 18 κράτη-μέλη της Ε.Ε η κατάσταση επιδεινώθηκε με τα αντίστοιχα ποσοστά να διαμορφώνονται ως εξής: στην Ιταλία από 21,6% το 2006 έφτασε στο 31,1% το 2015, στην Ελλάδα το ποσοστό των νέων χωρίς απασχόληση, εκπαίδευση και κατάρτιση αυξήθηκε κατά 9,3%, στην Ισπανία (9%), στην Κύπρο (8,5%), στην Ιρλανδία (+7,8%), στην Κροατία (+5,4%) στη Ρουμανία (+5,2%), στην Πορτογαλία (+4,9%) στη Βρετανία (+4,4%), στη Δανία (+4,3%) και στη Φινλανδία (+4,1%).

Οι πιο ευρείες διαφορές στα ποσοστά των νέων που "χάνονται" εντοπίζονται σε χώρες που εντάχθηκαν σε μνημόνιο ή αντιμετώπισαν διάφορα άλλα προβλήματα από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ikoniki pragmatikotita
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Τι λένε οι ειδικοί για τη συναισθηματική ανάπτυξη, την αυτοεικόνα και την εξάρτηση από τα παιχνίδια
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Γλώσσα - Συζήτηση
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!
Την επόμενη φορά που θα πεις «κάναμε update στο app», δοκίμασε να πεις «έγινε ενημέρωση στην εφαρμογή». Ίσως εκπλαγείς με το πόσο φυσικά ακούγεται!
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!