Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε αργά το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο της Βουδαπέστης, πιθανόν εξαιτίας διαρροής αερίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, μεταδίδουν ουγγρικά ΜΜΕ.
Η αστυνομία απομάκρυνε κατοίκους από κτίρια κοντά στη διασταύρωση Όκτογκον, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από τουλάχιστον 100 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε η εφημερίδα «Όριγκο».
Ωστόσο ενώ αρχικά οι αρχές επιβεβαίωναν εμμέσως πλην σαφώς ότι η έκρηξη προήλθε από διαρροή υγραερίου, αργότερα στην επίσημη ανακοίνωση δεν έλεγαν απολύτως τίποτα για τα αίτια της. Δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά σε διαρροή υγραερίου λέγοντας ότι γίνονται έρευνες και συλλέγονται στοιχεία στην περιοχή. Και αυτά τη στιγμή που αρκετά ουγγρικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι σε απόσταση αρκετών μέτρων από το σημείο της έκρηξης βρέθηκαν διασκορπισμένα καρφιά.
Στην ίδια ανακοίνωση η αστυνομία επιβεβαίωνε ότι υπάρχουν δύο τραυματίες που είναι, μάλιστα, αστυνομικοί. Οι δύο άνδρες περιπολούσαν πεζοί στην περιοχή της έκρηξης με τις αρχές να μην δίνουν περαιτέρω στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ