Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της "Ζούγκλας του Καλαί", καθώς σήμερα οι γαλλικές αρχές απομάκρυναν τους τελευταίους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες που παρέμεναν ακόμη στο σημείο.
Το απόγευμα της Τετάρτης λεωφορεία μετέφεραν τους ανήλικους σε κέντρα φιλοξενίας ανά τη Γαλλία. Πριν λίγη ώρα μάλιστα αναχώρησε και το τελευταίο από τα 38 λεωφορεία από το λεγόμενο "Προσωρινό Κέντρο Υποδοχής" (CAP).
Μετά την κατεδάφιση της "Ζούγκλας του Καλαί" στο Προσωρινό Κέντρο είχαν παραμείνει 1.616 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων επιθυμούν να μεταβούν στη Βρετανία.
Το επόμενο διάστημα, θα ενημερωθούν για το εάν οι βρετανικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημά τους να μεταφερθούν στη χώρα. Οι περιπτώσεις τους θα εξεταστούν μεμονωμένα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ