Ο πρακαθήμενος της καθολικής εκκλησίας κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να πράξουν περισσότερα για τη φιλοξενία, αλλά και την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι αν δεν γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί «θα δημιουργηθούν γκέτο, όπως συμβαίνει στο Βέλγιο». Ο ίδιος στιγμάτισε την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Ο Πάπας Φραγκίσκος επισήμανε ότι ασφαλώς κάθε χώρα «έχει το δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορά της, να γνωρίζει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει» και όσοι αντιμετωπίζουν την απειλή της τρομοκρατίας προφανώς έχουν δικαίωμα να διενεργούν ακόμη πιο αυστηρούς ελέγχους, αλλά «καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να αρνείται στους πολίτες της τον διάλογο με τους γείτονες».
Ο ίδιος προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχει η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και συνέκρινε μάλιστα τη σημερινή εποχή με την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του '30.
«Ο Χίτλερ δεν άρπαξε την εξουσία, αλλά εξελέγη από τον λαό του και στη συνέχεια κατέστρεψε τον λαό του. Αυτός είναι ο κίνδυνος. Σε στιγμές κρίσης, η ορθή κρίση δεν λειτουργεί...»
Μιλώντας για την εκλογή Τραμπ στον Λευκό Οίκο, απηύθηνε έκκληση για νηφαλιότητα και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν πρέπει ούτε να χαίρεται, ούτε να τρομάζει» με αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν. «Ας δούμε πρώτα τι θα κάνει και μετά θα σχηματίσω άποψη» ανέφερε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ