Thumbnail
Η 15η Ιουνίου θα είναι σημαντικότατη μέρα για όσους ταξιδεύουν συχνά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς καταργούνται οριστικά τα τέλη περιαγωγής (roaming).

Οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα στην Ε.Ε. χωρίς να χρεώνονται επιπλέον για την τηλεφωνία, τα σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS) ή την κίνηση (όγκο δεδομένων). 

Οι Ευρωπαίοι θα χρεώνονται σε εγχώριες τιμές όταν καλούν, στέλνουν SMS ή χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και θα αξιοποιούν για τον σκοπό αυτόν το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας στο οποίο είναι συνδρομητές. 

Αν και δεν θα υπάρχουν χρονικά όρια στις τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του κινητού ή στην κατανάλωση όγκου δεδομένων, θα προβλεφθούν δικλίδες ασφαλείας ώστε να μη γίνεται κατάχρηση της περιαγωγής από τους καταναλωτές.

Η Κομισιόν πρόσθεσε πρόσφατα και νέα μέτρα προστασίας, ώστε να μη στερούνται οι εγχώριοι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών έσοδα από τη χρήση (φθηνότερων) καρτών SIM από εταιρείες άλλων κρατών-μελών, χωρίς χρεώσεις roaming.

Έτσι, αν κάποιος συνδρομητής είναι κάτοικος Αθήνας και για έναν ολόκληρο χρόνο χρησιμοποιεί μια κάρτα SIM που έχει αγοραστεί στη Σόφια, ενώ ο ίδιος δεν έχει πάει ποτέ στη Βουλγαρία, τότε θα είναι πολύ εύκολο να ανιχνευθεί η απάτη.

Στην περίπτωση αυτή η εταιρεία θα καλεί τον συνδρομητή της για εξηγήσεις. Εφόσον οι εξηγήσεις αυτές δεν θα κρίνονται επαρκείς, η εταιρεία θα μπορεί να του επιβάλλει μεγαλύτερες χρεώσεις στο μέλλον.

Το σχέδιο της Κομισιόν για την περιαγωγή θα περιλαμβάνει έναν μηχανισμό που θα αποτρέπει τη χρήση μιας κάρτας SIM με φθηνότερη χρέωση από μια άλλη χώρα της ΕΕ, στερώντας έτσι έσοδα από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη χώρα μόνιμης διαμονής του συνδρομητή.

Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα υποχρεώνονται να προειδοποιούν τους συνδρομητές τους, προτού προβούν σε οποιεσδήποτε πρόσθετες κυρώσεις-χρεώσεις.

Μερικά από τα κριτήρια που θα δείχνουν εάν θα επιτρέπεται να επιβληθούν πρόσθετες χρεώσεις ανά κλήση, SMS ή ΜΒ είναι ο όγκος της κίνησης που προκαλείται στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας εντός και εκτός της χώρας μόνιμης διαμονής, το εάν μια κάρτα SIM που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για περιαγωγή τώρα παραμένει ανενεργή ή εάν ο χρήστης αλλάζει πολλαπλές κάρτες SIM ενώ περιοδεύει.

Πηγή: cnn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολο
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα polo γυναικών»
«Η Έλενα Ξενάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Αθηνά Δήμητρα Γιαννοπούλου, Βασιλική Πλευρίτου, αποτελούν κίνητρο και έμπνευση για όλους...
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα polo γυναικών»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου και 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους (Video)
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης - Ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου και 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους (Video)