Thumbnail
Για να αποτρέψει επιθέσεις από το ΡΚΚ

Τείχος στα σύνορά της με το Ιράν προτίθεται να χτίσει η Τουρκία, σύμφωνα με την αγγλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της "Χουριέτ", Hurriyet Daily News, η οποία επικαλείται υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο της τουρκικής κυβέρνησης.

"Το PKK έχει πλήθος στρατοπέδων στο έδαφος του Ιράν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στα οποία βρίσκονται 800-1.000 κούρδοι αντάρτες, οι οποίοι περνούν τα σύνορα, πραγματοποιούν επιθέσεις μέσα στο έδαφος της Τουρκίας και επιστρέφουν πίσω", δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος στη Hurriyet. 

Ο ίδιος αναφέρει παράλληλα ότι "προγραμματίζουμε να χτίσουμε τείχος μήκους 70 χιλιομέτρων στα σύνορα της επαρχίας Άγκρι και της επαρχίας Ιγκντίρ με το Ιράν, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα των συνόρων θα τοποθετήσουμε πύργους, μεταλλικούς φράχτες και επίσης προβολείς".

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ιρανο-τουρκικά σύνορα εκτείνονται από βορρά προς νότο σε μήκος 500 χιλιομέτρων. 

Τον Απρίλιο η Τουρκία oλοκλήρωσε σε μήκος 556 χιλιομέτρων την ανέγερση τείχους από μπετόν στα σύνορα με τη Συρία, ενώ προγραμματίζει να ολοκληρώσει το πρώτο εξάμηνο του 2017 την ανέγερση του τείχους κατά μήκος του συνόλου των συνόρων που έχουν μήκος 825 χιλιόμετρων.

Το τείχος θα κατασκευαστεί από πάνελ μπετόν και συρματόπλεγμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ikoniki pragmatikotita
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Τι λένε οι ειδικοί για τη συναισθηματική ανάπτυξη, την αυτοεικόνα και την εξάρτηση από τα παιχνίδια
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Γλώσσα - Συζήτηση
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!
Την επόμενη φορά που θα πεις «κάναμε update στο app», δοκίμασε να πεις «έγινε ενημέρωση στην εφαρμογή». Ίσως εκπλαγείς με το πόσο φυσικά ακούγεται!
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!