Οι δηλώσεις είχαν γίνει στο πλαίσιο συγκέντρωσης του κόμματος στις 14/2, ενώ είπε πως οι Τουρκογερμανοί είναι ένας «αντιπατριωτικός όχλος».
Με ανακοίνωσή του σήμερα τόνισε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 31 Μαρτίου έπειτα από την «τρομερή πίεση των μέσων ενημέρωσης» που του ασκήθηκε στον απόηχο της ομιλίας του.
Κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης πως του έβαλαν λόγια στο στόμα του που δεν είπε, χωρίς όμως να διαψεύσει συγκεκριμένα κάποια από τα πλέον προσβλητικά σχόλια του που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.
«Δεν είναι πρόβλημα για μένα να αντιμετωπίσω μόνος μου αυτή την πίεση, αλλά θέλω να την αποφύγουν μέλη, συνάδερφοι στην κοινοβουλευτική ομάδα και συνάδερφοι του κόμματος», τόνισε ο Πόγκενμπουργκ.
«Η επιτυχία του AfD είναι πάντα πιο σημαντική από την ατομική επιτυχία ή τα συναισθήματα, οπότε πιστεύω ότι είναι δίκαιο για μένα να κάνω ένα βήμα πίσω αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.
Ο ακροδεξιός πολιτικός είχε σοκάρει τον Ιούνιο όταν έστειλε μηνύματα με το σύνθημα «Η Γερμανία για τους Γερμανούς» που χρησιμοποιούσε συχνά το νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD).
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ