Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί το πλαίσιο Γκουτέρες, χωρίς αλλοιώσεις, όπως έχει υποβληθεί. «Αν γίνει αυτό, να το ανακοινώσουμε ως ‘στρατηγική συμφωνία πακέτο'», δήλωσε .
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), σε διάγγελμα για την 3η επέτειο από την εκλογή του, ο κ. Ακιντζί δήλωσε πως, εφόσον το πλαίσιο Γκουτέρες γίνει αποδεκτό ως μια στρατηγική συμφωνία - πακέτο, «τότε θα έχουν νόημα και οι διαπραγματεύσεις για τη συμπλήρωση των κενών ».
Για την ιδέα μιας λύσης συνομοσπονδίας ή δύο κρατών ο Ακιντζί είπε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί και πρόσθεσε ότι και από ελληνοκυπριακής πλευράς, εάν υπάρχουν κάποτε τέτοιες ιδέες, δεν είναι πειστικές.
Εξάλλου, ο Ακιντζί σημείωσε ότι οι διεθνείς συγκυρίες δεν είναι κατάλληλες για λύση συνομοσπονδίας ή δύο κρατών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση