Επιστολή στον Βρετανό ομόλογό της με την οποία ζητά και επίσημα την επανεκκίνηση του διαλόγου για το κρίσιμο ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.
Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο, η κίνηση αυτή έρχεται «σε συνέχεια της επίσκεψης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τον ομόλογό της και έθεσε στη βρετανική πλευρά το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, και δεδομένου ότι η διευθέτηση της μακροχρόνιας αυτής εκκρεμότητας αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού και της Κυβέρνησης».
«Σημειώνεται», συνεχίζει ακόμη η ανακοίνωση, «ότι η υπουργός στην επιστολή της προβάλλει την αναγκαιότητα εντατικοποίησης του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, με έμφαση στις πολιτιστικές και ηθικές διαστάσεις του ζητήματος, σύμφωνα και με την πρόσφατη σύσταση της αρμόδιας για το θέμα διακυβερνητικής επιτροπής της UNESCO (ICPRCP). Περαιτέρω, προσκαλεί τη βρετανική πλευρά σε συνάντηση στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση