Thumbnail
«Η κατάσταση στην Ιντλίμπ εξακολουθεί να παραμένει αντικείμενο ιδιαίτερης ανησυχίας για τη Μόσχα, τη Δαμασκό, την Άγκυρα και την Τεχεράνη», δήλωσε ο Πεσκόφ

Ο συριακός στρατός «ετοιμάζεται να διευθετήσει» το πρόβλημα της «τρομοκρατίας» στην επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η κατάσταση στην Ιντλίμπ εξακολουθεί να παραμένει αντικείμενο ιδιαίτερης ανησυχίας για τη Μόσχα, τη Δαμασκό, την Άγκυρα και την Τεχεράνη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ, δύο ημέρες πριν από την ρωσο-τουρκο-ιρανική σύνοδο κορυφής για τη Συρία που θα πραγματοποιηθεί στο Ιράν.

«Ένας νέος κόμβος της τρομοκρατίας έχει δημιουργηθεί εκεί (...) και αυτό οδηγεί σε γενική αποσταθεροποίηση της κατάστασης», υπογράμμισε.

«Αυτό υπονομεύει τις προσπάθειες που έχουν στόχο μια πολιτικο-διπλωματική διευθέτηση» στη Συρία και, «το κυριότερο, αυτό αποτελεί σημαντική απειλή για τις (στρατιωτικές) βάσεις μας» στη Συρία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Από τη ζώνη αυτή έχουν απογειωθεί πρόσφατα δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τη Μόσχα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να διευθετηθεί», επέμεινε ο Πεσκόφ.

«Γνωρίζουμε πως οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να διευθετήσουν αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή γίνεται ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Δευτέρα τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν εναντίον μιας επίθεσης στην Ιντλίμπ, λέγοντας πως μια τέτοια επιχείρηση μπορεί να προκαλέσει μια «ανθρώπινη τραγωδία».

«Η εκτόξευση προειδοποιήσεων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αρνητική και επικίνδυνη για την κατάσταση σε όλη τη Συρία δυναμική σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια πλήρης και εξαντλητική προσέγγιση» για τη διευθέτηση του προβλήματος, αντέδρασε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τελευταία συριακή περιφέρεια που διαφεύγει του ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων, η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται σε ποσοστό 60% από την Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (η οποία αποτελείται από μέλη της πρώην οργάνωσης της Αλ-Κάιντα στη Συρία) ενώ δρουν επίσης σ' αυτή πολλές ανταρτικές οργανώσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδί
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Πασχαλινά δώρα στα παιδιά της Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας “Άγιος Ανδρέας”
Πασχαλινή αγάπη για τα παιδιά της Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας “Άγιος Ανδρέας” από την Εθελοντική Ομάδα  “Kerykes” του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την...
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Πασχαλινά δώρα στα παιδιά της Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας “Άγιος Ανδρέας”
zaxaraki
Νέα Διευθύντρια στο Γραφείο της Υπουργού Παιδείας: Η Κανέλλα Εξαρχάκου αποσπάται στο Γραφείο της Σ. Ζαχαράκη
Απόφαση απόσπασης της Κανέλλας Εξαρχάκου σε θέση Διευθύντριας στο Ιδιαίτερο Γραφείο της Υπ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη
Νέα Διευθύντρια στο Γραφείο της Υπουργού Παιδείας: Η Κανέλλα Εξαρχάκου αποσπάται στο Γραφείο της Σ. Ζαχαράκη
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ρέθυμνο: Σύλληψη πατέρα και γιου για επίθεση σε μαθητές που έπαιζαν ποδόσφαιρο
Ο πατέρας και ο γιος φέρονται να εξαγριώθηκαν από τη δραστηριότητα των νεαρών και να τους επιτέθηκαν, τραυματίζοντας δύο από αυτούς.
Ρέθυμνο: Σύλληψη πατέρα και γιου για επίθεση σε μαθητές που έπαιζαν ποδόσφαιρο