Μια από τις πολιτικές προσωπικότητες με μεγάλη συμπάθεια στο αντιεμβολιαστικό κίνημα της γειτονικής χώρας, πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια και μέλος της Λέγκας του Βορρά αποκάλυψε στο Twitter πως νοσηλεύτηκε με ανεμοβλογιά.
Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πολιτικός είχε χαρακτηρίσει ως "σταλινικό" το διάταγμα Lorenzin , το οποίο κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των παιδιών προκειμένου να φοιτήσουν στο σχολείο, ενώ προέβλεπε κυρώσεις για τους γονείς που έδειχναν ανυπακοή.
Τότε είχε ισχυριστεί ότι τα παιδιά του είναι εμβολιασμένα, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι ο εμβολιασμός δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός, όπως αναφέρει η La Vanguardia.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι το να κάνει κανείς του 12 εμβολιασμούς, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ανεμοβλογιά και ιλαρά, υποχρεωτικούς δεν συνιστά την καλύτερη μέθοδο για να πειστεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα.
Στα μέσα του Μαρτίου του 2019 ωστόσο αναγκάστηκε τελικά να περάσει 4 ημέρες στο ξενοδοχείο προκειμένου να θεραπευτεί από την ανεμοβλογιά. «Είμαι καλά, βρίσκομαι στο σπίτι σε ανάρρωση και σας ευχαριστώ όλους», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
O επιφανής μικροβιολόγος Roberto Burioni γράφοντας στην ιστοσελίδα του MedicalFacts σχολίασε: «[Ο Fedriga], όπως πολλοί ενήλικες, δεν εμβολιάστηκε. Εάν εμβολιαζόταν ως ενήλικας η υγεία του θα βρισκότανε σε τέλεια κατάσταση».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση