astynomia ipa
Αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ κατά τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει σε δεκάδες Πολιτείες, μετά την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Όπως μεταδίδει το CNN, το τελευταίο αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια περιπολίας τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από διαδηλωτές και ένας εξ αυτών τραυματίστηκε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάβενπορτ, Paul Sikorski, ανέφερε ότι διαδηλωτές έσπασαν τα οχήματα της αστυνομίας.

Οι τρεις αστυνομικοί πραγματοποιούσαν περιπολία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχτηκαν πυρά από αγνώστους και ένας εξ αυτών τραυματίστηκε. Ο Sikorski είπε πως δεν γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, ωστόσο έχει ενημερωθεί πως «είναι καλή η διάθεσή του».

Ο ίδιος  αποκάλυψε, επίσης, πως κατά τη διάρκεια της νύχτας τέσσερις άνθρωποι δέχτηκαν πυρά από αγνώστους, δύο εκ των οποίων υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ο δήμαρχος του Ντάβενπορτ Mike Mateson είπε ότι τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και ζήτησε από τον κυβερνήτη να ενεργοποιηθεί η Εθνική Φρουρά.

Συνολικά στις ΗΠΑ, έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πάνω από 4.000 έχουν συλληφθεί, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί, κάποιοι από πλαστικές σφαίρες της αστυνομίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μηνιγγιτιδα
ΕΟΔΥ: Άμεσος, καθολικός και δωρεάν εμβολιασμός του φοιτητικού και μαθητικού πληθυσμού κατά της μηνιγγίτιδας!
«Οι ζωές μας μετράνε, δεν είναι κόστος»
ΕΟΔΥ: Άμεσος, καθολικός και δωρεάν εμβολιασμός του φοιτητικού και μαθητικού πληθυσμού κατά της μηνιγγίτιδας!
αμορ
Λέκκας: Το ρήγμα της Αμοργού παραμένει ανενεργό - Υπάρχει κίνδυνος για σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ
Το ακραίο σενάριο προβλέπει σεισμό 6 – 6,2 Ρίχτερ, που αν πραγματοποιηθεί, ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή
Λέκκας: Το ρήγμα της Αμοργού παραμένει ανενεργό - Υπάρχει κίνδυνος για σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ
syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Διωκόμενοι εκπαιδευτικοί Λάρισας: «Ζητούμε τη συμπαράσταση όλων των εκπαιδευτικών»
Γενική Συνέλευση των διωκόμενων εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Λάρισας σήμερα στις 18:30 στο 37ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
Διωκόμενοι εκπαιδευτικοί Λάρισας: «Ζητούμε τη συμπαράσταση όλων των εκπαιδευτικών»