Γερμανία και κορονοϊός
Ανησυχία για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων - Προβληματισμός για την άρση του lockdown

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας COVID-19 (R 0) στη Γερμανία βρίσκεται στο 2,76, επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τοπικά ξεσπάσματα.

Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η επιδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο.

Επίσης, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας δήλωσε την Τρίτη ότι επιβάλλει lockdown στην περιοχή Guetersloh έως τις 30 Ιουνίου μετά από το ξέσπασμα του κορωνοϊού που καταγράφηκε σε ένα εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος.

«Επαναφέρουμε τους περιορισμούς στην επαφή όπως και τον Μάρτιο», δήλωσε ο Άρμιν Λάστσετ σε συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για «ένα προληπτικό μέτρο».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch, Λόταρ Βίλερ, δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι τα μέτρα τήρησης των κοινωνικών αποστάσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού θα πρέπει να αρθούν.

Ο Βίλερ, ένας από τους πιο διακεκριμένους αξιωματούχους στον τομέα της Υγείας, ανέφερε, επίσης, ότι ο καλός εξαερισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που βοηθάει στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού μέσω του αέρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια