Warning message

Unable to retrieve https://www.youtube.com/watch?v=FOMORhtGdVo at this time, please check again later.
vrazilia astynomikos
Σοκαριστικές εικόνες από την επίθεση του αστυνομικού σε βάρος της γυναίκας - Η ίδια καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί βιαιοπράγησαν εναντίον της και με άλλους τρόπους, που δεν καταγράφονται στο βίντεο

Το βίντεο όπου ένας αστυνομικός ποδοπατά στον λαιμό μια μαύρη γυναίκα προκειμένου να την ακινητοποιήσει, προκάλεσε κύμα αγανάκτησης σήμερα στη Βραζιλία, όπου τα περιστατικά αστυνομικής βίας είναι πολλαπλά.

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε την 30η Μαΐου, σε μια λαϊκή συνοικία στα νότια περίχωρα του Σάο Πάολο, όμως οι εικόνες έκαναν τον γύρο της χώρας, μετά την προβολή τους χθες Κυριακή από την εκπομπή "Fantastico", με υψηλή τηλεθέαση, του τηλεοπτικού δικτύου TV Globo.

Στις εικόνες, οι οποίες τραβήχτηκαν με κινητό τηλέφωνο, διακρίνεται μια μαύρη γυναίκα, με το πρόσωπο στο έδαφος, να πασχίζει να ξεφύγει, την ώρα που ένας αστυνομικός την πιέζει με δύναμη στον λαιμό με το πόδι του.

Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, ο αστυνομικός σηκώνει το άλλο πόδι του για να ρίξει όλο του το βάρος στον λαιμό του θύματος.

https://www.youtube.com/watch?v=FOMORhtGdVo

«Όσο πάλευα, τόσο στηριζόταν στον λαιμό μου», περιέγραψε η 51χρονη Βραζιλιάνα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο TV Globo. Η ταυτότητά της δεν αποκαλύφθηκε, ενώ τα χαρακτηριστικά του προσώπου της είχαν καλυφθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία της εικόνας.

Η γυναίκα εργαζόταν σε ένα μικρό συνοικιακό μπαρ. Περιγράφει ότι προσπάθησε να επέμβει, όταν ένας φίλος της δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς. Η ίδια καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί βιαιοπράγησαν εναντίον της και με άλλους τρόπους, οι οποίοι δεν καταγράφονται στο βίντεο.

«Του είπα να σταματήσει, με έσπρωξε στα κάγκελα του μπαρ, με γρονθοκόπησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να πέσω κάτω και μου έσπασε το πόδι», αφηγείται.

«Κατόπιν, ένας έβαλε το γόνατό του στον λαιμό μου και ένας άλλος στα πλευρά μου. Έκανα εμετό τέσσερις φορές», συνεχίζει.

Η κυβέρνηση της πολιτείας ανακοίνωσε χθες ότι οι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ότι έχει ξεκινήσει έρευνα .

«Οι εικόνες που πρόβαλε η εκπομπή Fantastico είναι αποτροπιαστικές, αυτή η βίαιη συμπεριφορά ορισμένων αστυνομικών είναι απαράδεκτη», έγραψε σε tweet ο κυβερνήτης Γιοάο Ντόρια, μετά την προβολή του ρεπορτάζ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κπγ
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Τα εξεταστικά κέντρα της Α' περιόδου
Οι υποψήφιοι εξετάζονται στο Εξεταστικό Κέντρο που θα λειτουργήσει στην Περιοχή Εξέτασης που επέλεξαν στην αίτηση συμμετοχής τους στις Eξετάσεις για...
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Τα εξεταστικά κέντρα της Α' περιόδου
τρεμ
Τέμπη: Συγκλονιστικές καταθέσεις επιβατών – «Θα με στοιχειώνει για πάντα»
Οι επιζώντες μιλούν για τις εφιαλτικές στιγμές της σύγκρουσης – Επίκεινται απολογίες πρώην στελεχών του υπουργείου Μεταφορών
Τέμπη: Συγκλονιστικές καταθέσεις επιβατών – «Θα με στοιχειώνει για πάντα»
εκπαιδευτικοί Τέμπη
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση για την παιδεία - «Βία αντί για διάλογο»
ΜΑΤ και χημικά κατά διαδηλωτών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει τον αυταρχισμό
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση για την παιδεία - «Βία αντί για διάλογο»