Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη
Μόλις το 39% των Ουκρανών υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με δημοσκόπηση του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου

Δημοσκόπηση του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS) δείχνει ότι μόλις το 39% των Ουκρανών πιστεύει ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την ασφάλεια του έθνους, ενώ το 42% πιστεύει ότι στο σημερινό περιβάλλον μια διευθέτηση μέσω εγγυήσεων ασφαλείας μπορεί να είναι αποδεκτή. Η δημοσκόπηση του KIIS ρώτησε 2.000 άτομα εάν θα ήταν αποδεκτό να μην ενταχθούν στη συμμαχία εάν η Ουκρανία λάμβανε αντ’ αυτού εγγυήσεις ασφαλείας από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 13 έως τις 18 Μαΐου μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τη βοήθεια υπολογιστή με βάση ένα τυχαίο δείγμα αριθμών κινητών τηλεφώνων σε όλη τη χώρα, εκτός από την κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία. Μάλιστα ένα σημαντικό ποσοστό που φτάνει στο 19% των ερωτηθέντων δεν είχε γνώμη ή δεν συμφωνούσε με καμία από τις επιλογές.

Η Ρωσία αντιτάχθηκε στο να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία και ανέφερε τη δυνατότητα επέκτασης του ΝΑΤΟ ως έναν από τους λόγους για την έναρξη της εισβολής της πριν από τρεις μήνες. Το Κίεβο εργάζεται για την ένταξη στη συμμαχία εδώ και χρόνια.

Καθώς η Ρωσία συνεχίζει την εισβολή της, η πιθανότητα η Ουκρανία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή να αναβάλει τη διαδικασία έχει τεθεί σε συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η ετοιμότητα του πληθυσμού να εγκαταλείψει την ιδέα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και αντ’ αυτού να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας από τις χώρες του ΝΑΤΟ είναι μικρότερη στη δυτική πλευρά της χώρας όπου και υποστηρίζεται από το 35% του πληθυσμού και πολύ μεγαλύτερη στις ανατολική πλευρά της χώρας όπου υποστηρίζεται από το το 50% του πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι 46% στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας και μόλις 25% στα ανατολικά της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

psarianos-3-1024x495-1024x585.jpg
Αισχρές δηλώσεις Ψαριανού: Χαρακτηρίζει «νεκρόφιλες μοιρολογίστρες» τις μητέρες νεκρών των Τεμπών και γυναικοκτονιών
Συνεχίζει τον χυδαίο πόλεμο ο Ψαριανός κατά μανάδων που έχασαν τα παιδιά τους από γυναικοκτονία και στα Τέμπη – «Νεκρόφιλες μοιρολογίστρες»
Αισχρές δηλώσεις Ψαριανού: Χαρακτηρίζει «νεκρόφιλες μοιρολογίστρες» τις μητέρες νεκρών των Τεμπών και γυναικοκτονιών
aei_panepisthimia_aithousa_class_amfitheatro.jpg
Ανοιχτή επιστολή αιώνιας φοιτήτριας προς τον υπουργό Παιδείας
«Με δεδομένη την ηλικιακή και βιωματική μου ωριμότητα και τις σύστοιχες προς τις παραγωγικές ηλικίες  υποχρεώσεις και περιπέτειες υγείας, μου πήρε...
Ανοιχτή επιστολή αιώνιας φοιτήτριας προς τον υπουργό Παιδείας