Thumbnail
Η NASA ακύρωσε την αποστολή Artemis στη σελήνη λίγες ώρες πριν από την εκτόξευση

Αναβλήθηκε η ιστορική εκτόξευση της αποστολής «Artemis» της NASA στη Σελήνη, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη εκτόξευση.

Λίγο νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε από τη NASA, η διαρροή καυσίμου και μια πιθανή ρωγμή που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών ανάγκασαν την αποστολή στη Σελήνη να αναβληθεί.

Οι ΗΠΑ σχεδίαζαν για περισσότερο από μία δεκαετία, σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022, να ξεκινήσει η επιχείρηση επιστροφής τους στη Σελήνη, για πρώτη φορά μετά το 1972, όταν είχαν πατήσει για τελευταία φορά το πόδι τους στο φεγγάρι.

Η εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα της αποστολής «Άρτεμις 1» με τον πελώριο πύραυλο Space Launch System (SLS), που θα μεταφέρει την μη επανδρωμένη κάψουλα Ωρίων γύρω από τη Σελήνη για μια δοκιμαστική πτήση έξι εβδομάδων, ήταν προγραμματισμένη για τις 15.33.

Η τροφοδοσία του πυραύλου με καύσιμα είχε ήδη καθυστερήσει σχεδόν μια ώρα εξαιτίας καταιγίδων στα ανοιχτά του Διαστημικού Κέντρου ενώ σε περίπτωση αναβολής νέα εκτόξευση προβλέπεται στις 2 και στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο πελώριος πύραυλος Space Launch System μαζί με το Orion έχουν ύψος 98 μέτρων. Ο SLS, που χρειάστηκε πάνω από δέκα χρόνια για να αναπτυχτεί και να κατασκευαστεί, θεωρείται ο ισχυρότερος και πιο πολύπλοκος πύραυλος στον κόσμο, αν και, σύμφωνα με τον «Economist», αποτελεί ένα υπερβολικά ακριβό κρατικό κατασκεύασμα και μια σπατάλη για τα χρήματα των φορολογουμένων. Οι βασικοί υπεργολάβοι για το πρόγραμμα Άρτεμις είναι οι εταιρείες Boeing για τον SLS και Lockheed Martin για την κάψουλα Orion.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fysiki agwgi sxoleia
Σχολεία: Στις 7:15 πμ θα χτυπάει το κουδούνι με υποχρεωτική γυμναστική την 1η ώρα
Μία ώρα νωρίτερα και με το μάθημα της φυσικής αγωγής θα ξεκινούν τα σχολεία όλης της χώρας σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr
Σχολεία: Στις 7:15 πμ θα χτυπάει το κουδούνι με υποχρεωτική γυμναστική την 1η ώρα
sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία