Βροχή ψαριών στην Αυστραλία
Σε μια απομονωμένη πόλη της Αυστραλίας άρχισε να βρέχει ζωντανά ψάρια

Σε μια απομονωμένη πόλη της Αυστραλίας άρχισε να βρέχει ζωντανά ψάρια. Παραδόξως, η πόλη έχει «πλημμυρίσει» με ψάρια τέσσερις φορές τα τελευταία 30 χρόνια, το πιο πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα το 2010. Η βροχή από ψάρια έπεσε στη μικρή πόλη Lajamanu, μια μικρή κοινότητα στην άνυδρη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πλησιέστερη ακτογραμμή.

Η βροχή από ψάρια έπεσε στη μικρή πόλη Lajamanu, μια μικρή κοινότητα στην άνυδρη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πλησιέστερη ακτογραμμή. «Είδα μια μεγάλη καταιγίδα να πλησιάζει την κοινότητά μου και νόμιζα ότι ήταν απλώς βροχή», είπε στο ABC News ο Andrew Johnson Japanangka, κάτοικος Lajamanu και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της κεντρικής ερήμου. «Όταν όμως άρχισε να βρέχει, είδα και ψάρια να πέφτουν», θυμάται η Japanangka.

Τα ψάρια, όπως διαπίστωσε ο ιχθυολόγος του Μουσείου Κουίνσλαντ, Τζεφ Τζόνσον, ήταν μια αυστραλιανή πέρκα σε μέγεθος παιδικής παλάμης.

Έπεσαν τη νύχτα και το πρωί ο κόσμος τα βρήκε σκορπισμένα σε όλη την πόλη, πολλά από αυτά ήταν ακόμα ζωντανά.

Αν και δεν είναι γνωστός ο λόγος της καταρρακτώδους βροχής ψαριών, η πόλη επλήγη από αυτό το φαινόμενο τη δεκαετία του 1980, το 2004 και το 2010. Την τελευταία φορά που συνέβη, τα ψάρια που έπεσαν πάνω από την πόλη ήταν του ίδιου είδους.

Το Lajamanu βρίσκεται πολύ μακριά από κάθε μεγάλο όγκο νερού και στην άκρη μιας ερήμου. Μια άλλη θεωρία λέει ότι το ψάρι δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά έφτασε στην πόλη μετά από πλημμύρα.

Το φαινόμενο της πτώσης ψαριών από τον ουρανό είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι πρωτάκουστο: υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις όπου έβρεξε βατράχια, νυχτερίδες, σκουλήκια ή αράχνες. Ο ακριβής λόγος για αυτό το φαινόμενο δεν είναι γνωστός, αλλά μια βασική θεωρία προτείνει ότι τα ζώα μπορεί να παρασύρθηκαν από μια δίνη νερού – μια στήλη αέρα που μοιάζει με ανεμοστρόβιλο που σχηματίζεται πάνω από το νερό και μετέφερε τα ψάρια σε μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα, μέσα από την ατμόσφαιρα.

«Έχουμε δει μικρές λίμνες να αδειάζουν πρακτικά από το νερό από έναν ανεμοστρόβιλο που πέρασε από την περιοχή», δήλωσε ο Έρνεστ Άτζι από το Πανεπιστήμιο Purdue. «Δεν θα ήταν λοιπόν παράλογο να «βρέχει» βατράχους (ή άλλα πλάσματα) από τον ουρανό».

Ένα παρόμοιο γεγονός συνέβη στην πόλη Texarkana του Τέξας, το 2021. Σε εκείνη την περίπτωση, προέκυψε μια άλλη θεωρία ότι τα πουλιά έριξαν τα ψάρια όταν πετούσαν πάνω από την πόλη. Η ίδια εξήγηση δόθηκε το 2022 όταν χιλιάδες γαύροι έπεσαν από τον ουρανό πάνω από το Σαν Φρανσίσκο το 2022.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μετρό Θεσσαλονίκης
Πρόβλημα ξανά στο Μετρό Θεσσαλονίκης: Συρμός ακινητοποιήθηκε μεταξύ δύο σταθμών
Το πρωί της Τετάρτης, ένας συρμός «κόλλησε» μεταξύ των σταθμών «Πανεπιστήμιο» και «Σιντριβάνι», ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τη Νέα Ελβετία προς το...
Πρόβλημα ξανά στο Μετρό Θεσσαλονίκης: Συρμός ακινητοποιήθηκε μεταξύ δύο σταθμών