αρκούδα
Η θανάτωση των αρκούδων είναι ο μόνος τρόπος, για να απαλλαγούν από αυτές, καθώς πολλές φορές λόγω έλλειψης τροφής, απειλούν τον άνθρωπο.

Σε μια τουλάχιστον αμφιλεγόμενη κίνηση προχώρησε η Ιαπωνία, η οποία εισήγαγε μηχάνημα αυτόματης πώλησης κρέατος αρκούδας σε έναν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της. Στο σταθμό του τρένου Tazawako bullet train στην πόλη Σεμπόκου, στο νομό Ακίτα, οι εργαζόμενοι μπορούν να σταματήσουν σε έναν αυτόματο πωλητή και να αγοράσουν κομμάτια κρέατος από μια «φρεσκοσφαγμένη αρκούδα», σύμφωνα με το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο The Mainichi, που επικαλείται το Insider.

Το μηχάνημα διαθέτει πινακίδες που αναγράφουν «ανοιχτό 24 ώρες», «μαύρη αρκούδα», «κρέας αρκούδας» και «2.200 γιεν για 250 γραμμάρια», ανέφερε το The Mainichi. Η τιμή του κρέατος είναι περίπου 17 δολάρια για μισό κιλό και προέρχεται από αρκούδες που έχουν σκοτωθεί από τοπικό κυνηγετικό σύλλογο. Οι νεκρές αρκούδες επεξεργάζονται σε σφαγείο της πόλης, σύμφωνα με το Mainichi.

Ο αυτόματος πωλητής εγκαταστάθηκε από άτομα που σχετίζονται με το εστιατόριο Soba Goro, το οποίο έχει κατάστημα στο σταθμό του τρένου Tazawako bullet train. Το Soba Goro προσπαθεί να μετατρέψει το κρέας αρκούδας σε αναμνηστικό από το νομό Ακίτα, δήλωσε εκπρόσωπος του εστιατορίου στο The Mainichi. Ένας εκπρόσωπος του Soba Goro δήλωσε στο The Mainichi ότι το κρέας αρκούδας «έχει καθαρή γεύση και δεν σκληραίνει, ακόμη και όταν κρυώνει». «Μπορεί να καταναλωθεί σε ένα ευρύ φάσμα πιάτων, από στιφάδο μέχρι μπριζόλες», συνέχισε. Οι υπεύθυνοι του μηχανήματος εκτιμούν ότι 10 έως 15 συσκευασίες κρέατος αρκούδας πωλούνται εβδομαδιαίως μέσω του αυτόματου πωλητή. Αλλά η διαθεσιμότητα του κρέατος εξαρτάται από το αν είναι περίοδος κυνηγιού αρκούδας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι συναντήσεις με αρκούδες στην Ιαπωνία έχουν αυξηθεί από 4.800 που υπολογίζονται το 2009 σε πάνω από 20.000 το 2020, ανέφερε ο Guardian, επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία του ιαπωνικού υπουργείου Περιβάλλοντος. Και όλο και περισσότερες αρκούδες περιπλανώνται έξω από τα δάση και μέσα στις πόλεις επειδή τους τελειώνει η τροφή για να φάνε, δήλωσε στον Guardian το 2020 η Γιούκο Μουροτάνι, πρόεδρος της Ιαπωνικής Εταιρείας Αρκούδας και Δασών της Ιαπωνίας.

«Αν δεν μπορούν να βρουν αρκετά βελανίδια στα βουνά, αναπόφευκτα θα τα αναζητήσουν σε μέρη όπου υπάρχουν άνθρωποι», δήλωσε η Μουροτάνι. Ο Κότι, ειδικός σε θέματα αρκούδων στο Πανεπιστήμιο Γεωργίας και Τεχνολογίας του Τόκιο, δήλωσε στην Washington Post το 2021 ότι η θανάτωση των αρκούδων που περιπλανώνται στις πόλεις είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτές.

«Μόλις μια αρκούδα βρεθεί σε κατοικημένη περιοχή, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα, η εξόντωση είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος», δήλωσε ο Koike στην Post. «Τα ηρεμιστικά όπλα κρατάνε συνήθως 10 έως 30 λεπτά για να είναι αποτελεσματική, οπότε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η αρκούδα θα μπορούσε να αντιδράσει πανικόβλητη και να οδηγηθούμε σε περαιτέρω περιστατικά». Εν τω μεταξύ, το κρέας αρκούδας δεν είναι το μόνο «εξωτικό» προϊόν που διατίθεται στους ιαπωνικούς αυτόματους πωλητές. Στα τέλη Ιανουαρίου, μια ιαπωνική εταιρεία φαλαινοθηρίας εγκατέστησε τρεις αυτόματους πωλητές σε μια πόλη κοντά στο Τόκιο, οι οποίοι διέθεταν σασίμι φάλαινας, μπέικον φάλαινας, δέρμα φάλαινας, μπριζόλα φάλαινας, καθώς και κρέας φάλαινας, ανέφερε το Associated Press.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

goneis
κραυγή αγωνίας από γονείς μαθητών Δημοτικού: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα παιδιά μας»!
«Το σχολείο μας είναι το μεγαλύτερο κτίριο του Αγίου Δημητρίου και είναι παρατημένο.»
κραυγή αγωνίας από γονείς μαθητών Δημοτικού: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα παιδιά μας»!