afganistan
Μετά το Ιράν, δηλητηριάστηκαν μαθήτριες και στο Αφγανιστάν - Στο νοσοκομείο δεκάδες κορίτσια

Περίπου 60 μαθήτριες δηλητηριάσθηκαν σε σχολείο θηλέων στο βόρειο Αφγανιστάν. Είναι ένα από τα πολλά περιστατικά δηλητηριάσεων που καταγράφονται σε σχολεία θηλέων στο Αφγανιστάν και στο γειτονικό Ιράν.

«Άγνωστοι μπήκαν σε σχολείο θηλέων στην Περιφέρεια Σαντσαράκ ... και δηλητηρίασαν τις τάξεις. Όταν τα κορίτσια μπήκαν στις τάξεις δηλητηριάσθηκαν», δήλωσε ο Ντεν Μοχαμάντ Ναζαρί, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαρ-ε-Πολ, χωρίς να διευκρινίσει ποια ουσία χρησμοποιήθηκε ούτε ποιος πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από το επεισόδιο.

Ο Ναζαρί πρόσθεσε πως τα κορίτσια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, αλλά είναι σε «καλή κατάσταση». Δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Οι αρχές των Ταλιμπάν κράτησαν τα δημοτικά σχολεία ανοικτά για τα κορίτσια ηλικίας μέχρι 12 ετών και λένε πως τάσσονται υπέρ της εκπαίδευσης των γυναίκων, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2021, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν εμποδίζει τις περισσότερες μαθήτριες και φοιτήτριες να σπουδάσουν σε λύκεια και πανεπιστήμια, προκαλώντας καταδίκες από ξένες κυβερνήσεις και πολλούς Αφγανούς.

Στο γειτονικό Ιράν, υπολογίζεται ότι 13.000 μαθήτριες έχουν αρρωστήσει από το Νοέμβριο σε περιστατικά δηλητηριάσεων σε σχολεία θηλέων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανία
Προς ΥΠΑΙΘΑ και Ίδρυμα Ωνάση: οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης 10, 11 και 13, το πρόγραμμα "Δράσεις Ενεργού Πολίτη" και τα Ωνάσεια σχολεία
«Δυστυχώς, ήδη άρχισαν να επαληθεύονται οι προβλέψεις όσων αντιλήφθηκαν την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας μέσω των "Ωνάσειων Σχολείων»
Προς ΥΠΑΙΘΑ και Ίδρυμα Ωνάση: οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης 10, 11 και 13, το πρόγραμμα "Δράσεις Ενεργού Πολίτη" και τα Ωνάσεια σχολεία
ekpaideutikoi
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
Καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι στην προσχολική εκπαίδευση – Συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας σε πρόγραμμα Erasmus+
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
tempi
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων
Nέο ηχητικό ντοκουμέντο με μητέρα επιζώντα να καλεί στο «112»
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων