panelladikes
Επανέρχονται οι συντελεστές βαρύτητας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021 - Πως θα υπολογίζονται οι βαθμοί για όλους τους υποψηφίους

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επανέφερε τους συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του 2021 θα εξεταστούν εκ νέου σε μαθήματα αυξημένης βαρύτητας για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. (Δείτε περισσότερα εδώ: Αλλαγές στις Πανελλήνιες 2021: Επανήλθαν οι Συντελεστές Βαρύτητας).

Αυτό σημαίνει ότι οι δηλώσεις συμμετοχής υποψηφίων της γ λυκείου στις επόμενες πανελλήνιες με το νέο σύστημα θα έχουν άμεση συνέπεια και στα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Υπολογισμός Μορίων στις Πανελλήνιες 2021

Η Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3821 τ.Β΄, καθορίζει τον τρόπο υπολογισμού του συνολικού αριθμού μορίων υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ για εισαγωγή στα ΑΕΙ από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

Το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται επί δύο (2).

Στη συνέχεια, στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, όπως ορίζονται παρακάτω.

Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό (100).

Το αρχείο excel που περιλαμβάνει τον τρόπο υπολογισμού των μορίων έστειλε στο alfavita.gr o Δρ Αργύριος Δ. Ψαλίδας, (MEd, Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Έργων)

Δείτε το αρχείο με τον τρόπο υπολογισμού των μορίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021

Ειδήσεις, θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες 2024 - Βάσεις εισαγωγής

Μηχανογραφικό 2024: Αφιέρωμα στα τμήματα Πληροφορικής των δημόσιων ΑΕΙ

Σχολές έως 15.000 μόρια με επαγγελματικές ευκαιρίες

Μηχανογραφικό: Διαφοροποιήσεις στις επιλογές των υποψηφίων και επιλογές που εκπλήσσουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα