Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ε.Ε. θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας για να παρέχει λύσεις. Υπενθύμισε ότι η χώρα μας έχει λάβει τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από ένα δισ. ευρώ στήριξη και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ένωσης να προσφέρει περισσότερη βοήθεια αν κριθεί απαραίτητο.
«Μεγάλο μέρος της χρηματοδοτικής στήριξης έχει πάει σε διεθνείς εταίρους που εργάζονται μαζί με την Ελλάδα και σήμερα καλώ όλους αυτούς τους εταίρους να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους ώστε να προσφέρουν άμεσα βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη στα νησιά», πρόσθεσε.
Εξάλλου, ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια των τοπικών αρχών και των τοπικών κοινωνιών, επισημαίνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξουν πραγματικές λύσεις.
Όπως είπε, επιθυμεί να εκφράσει στους κατοίκους και στις αρχές των νησιών ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι διαχειρίζονται τον άμεσο αντίκτυπο της προσφυγική κρίσης.
Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε βέβαιος ότι θα βρεθεί χώρος για τις χειμερινές σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για να στηθούν κάπου ως προσωρινή, ανθρωπιστική δράση.
«Αυτό δεν θα είναι για πάντα», δεσμεύθηκε και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην Ελλάδα για την αποσυμφόρηση των νησιών, τη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στα ηπειρωτικά και την επιστροφή όσων δεν έχουν δικαίωμα ασύλου.
«Αλλά αυτήν τη στιγμή έχουμε όλοι την ηθική υποχρέωση να απαντήσουμε επειγόντως στην ανθρωπιστική αυτή κατάσταση», κατέληξε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ